Društvo

Prijava odbačena

Sud časti Univerziteta Crne Gore odbacio je prijavu koju je studentkinja podnijela protiv profesora Biotehničkog fakulteta za navodno seksualno uznemiravanje, saznaje Pobjeda. 
Prijava odbačena
Portal AnalitikaIzvor

Kako je Pobjedi kratko rečeno iz Suda časti, ovaj predmet je okončan i prijedlog za pokretanje postupka protiv profesora je odbijen.

- Prijedlog je odbijen, jer nije utvrđena krivica izvan razumne sumnje – rečeno je iz Suda časti.

Sudu časti je ranije podnešen prijedlog za pokretanje postupka protiv profesora. Profesor je tada ovoj ustanovi dostavio izjašnjenje u kom je osporio navode iz prijave.

Najavio je u izjašnjenju i da će podnijeti krivičnu prijavu protiv studentkinje za lažno prijavljivanje. Pred Sudom časti vodi se još jedan postupak protiv profesora optuženog za navodno seksualno uznemiravanje.

Studentkinje Pravnog fakulteta u prijavi tvrde da ih je profesor seksualno uznemiravao, što je on kategorično negirao. Sud časti Univerziteta Crne Gore utvrđuje odgovornost i izriče mjere za povredu moralnih i profesionalnih načela utvrđenih Etičkim kodeksom Univerziteta Crne Gore.

Za povredu Etičkog kodeksa Sud može izreći javnu opomenu, javnu osudu, sa objavljivanjem na sjednici Senata Univerziteta i javnu osudu, sa objavljivanjem u Biltenu Univerziteta Crne Gore.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.