Politika

Marković: Ne odlučujem ja ko će odgovarati ako je prekršio zakon

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) dala je svoj odgovor na aferu „koverta“, najjača partija kažnjena je maksimalnom novčanom kaznom, a istraga Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) nije zaobišla ni bivšeg gradonačelnika Podgorice. Ne odlučujem ja ko će snositi konsekvence ako je prekršio zakon, rekao je premijer Duško Marković.
Foto: gov.me / S. Matić
Foto: gov.me / S. Matić
Portal AnalitikaIzvor

On je, odgovarajući na pitanje lidera Demosa Miodraga Lekića o aferi „koverta“, kazao da se nada da Lekić ne priziva prijeke sudove koji bi preko noći donosili odluke.

„Poslanici treba da šalju poruke javnosti da treba poštovati odluke nadležnih institucija. Ma šta mislio o njima (odlukama), poštovaću ih“, poručio je Marković.

On je pozvao opoziciju na dijalog s DPS-om.

„Dijaloga i kompromisa nema bez DPS-a. DPS je realna i stvarna, a ne fiktivna politička snaga. Moto „nikad s DPS-om“ znači – nikada s političkom većinom“, naveo je Marković.

„Đukanović ne izdaje ʼnalogeʼ“

Premijer je rekao da ne želi da komentariše Lekićevu opasku o tome ko je u čijoj sjenci. Tvrdi da predsjednik Crne Gore i DPS-a, Milo Đukanović, nikome ne izdaje naloge, niti da ima veze sa sistematizacijom u Upravi policije (UP).

„S tim Đukanović ima veze koliko bilo ko u vašoj porodici – niti se interesovao oko toga, niti je predlagao, a nismo ga ni konsultovali. Priča da Đukanović izdaje ʼnalogeʼ na dnevnoj osnovi šta treba da radimo i kako da se ponašamo – vjerujte da toga nema, a gotovo svakodnevno razgovaramo o svakom važnom pitanju“, rekao je Marković lideru Demosa.

 

Portal Analitika