Marketing

Zlato za Vranac na Dekanteru

Ovogodišnje ocjenjivanje vina u Londonu - Decanter World Wine Awards - proteklo je u znaku vranca. Naime, vina „13.jul Plantaže“ proizvedena od ove autohtone crnogorske sorte su na „Dekanteru“, koji je najveća i najprestižnija vinska smotra, a važi i za globalni vinski šampionat, osvojila nekoliko medalja i na briljantan način predstavila vina koja pripadaju svjetskoj vinskoj eliti.    
Zlato za Vranac na Dekanteru
Portal AnalitikaIzvor

Vranac Reserve iz berbe 2013 osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji više od 16.500 vina iz 57 zemalja.

Ovogodišnji žiri Decanter takmičenja bio je sastavljen od 280 vinskih stručnjaka, i ove godine je dodijelio vinima Plantaža ukupno sedam medalja.

Pored zlata za Vranac Reserve 2013, vinima Vranac Barrique 2015 i Vranac Pro Corde 2015 pripala je srebrna medalja, dok je  vrhunski Vranac 2015 osvojio bronzu.  Srebrne medalje su osvojila i vina Vladika 2015, Epoha 2013 i Chardonnay Barrique 2016, i time zaokružila veliki uspjeh Plantaža.  

Priznanje je time veće ako se zna da je popularna “Rezerva” prije par mjeseci na ocenjivanju Mundus vini u njemačkom Nojštatu takođe osvojila zlatnu medalju, pa je nagrada iz Londona izuzetna potvrda velikog trijumfa ovog vina. 

Inače, Vranac Reserve se proizvodi samo u najboljim berbama. Nakon odležavanja u drvenim sudovima (2 godine) i boci (3 do 5 god.), razvija svoj puni, karakteristični i vrlo prepoznatljiv buke.

Iz kompanije podsjećaju da je na istom takmičenju 2017. godine i vino Plantaža Stari podrum Cabernet Sauvignon osvojilo zlatnu medalju, skrenuvši pažnju vinskog svijeta da se na podgoričkom Ćemovskom polju, u vinogradu Plantaža, rađaju velika vina.  
 

Portal Analitika