Zdravlje

Ljekari u Centru za radiološku dijagnostiku će direktno zakazivati pacijente

U prostorijama Kliničkog centra Crne Gore održan je sastanak između direktora te ustanove dr Jevta Erakovića, direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Seada Čirgića, direktora Centra za radiološku dijagnostiku dr Branimira Vlahovića i Potpredsjednice Sindikata doktora medicine i načelnice odjeljenja za CT/MR dijagnostiku dr Žanke Cerović. Zahvaljujući svim učesnicima sastanka, koji je protekao u konstruktivnoj razmjeni argumenata, postignut je dogovor čijom realizacijom će se zaštiti ne samo interesi ljekara KC, već interesi pacijenata i javnog zdravstva.
Ljekari u Centru za radiološku dijagnostiku će direktno zakazivati pacijente
Portal AnalitikaIzvor

Jedan od zaključaka sastanka bio je da će ljekari zaposleni od sada direktno zakazivati pacijente kod kojih postoji prioritet za obavljanje MR pregleda u skladu sa indikacijama i protokolima dijagnostike, a sve u cilju pružanja pravovremene zdravstvene usluge onima kojima je potrebna.

"Takođe, svi kontrolni pregledi MR koji se zavisno od protokola liječenja realizuju na 3 ili 6 mjeseci moći će se obavljati isključivo u Kliničkom centru. Na ovaj način štiti se interes javnog zdravstva, gradi se i čuva se povjerenje građana u isto, a ujedno ljekare motiviše da ne napuštaju svoju matičnu ustanovu", objavljeno je na FB stranici Sinidikata doktora medicine Crne Gore. 

Ovo je, kako se ističe, pozitivan primjer da i u našim institucijama koje često kritikujemo postoje ljudi koji imaju sluha za argumente i koji se zalažu za očuvanje interesa javnog zdravstvenog sistema Crne Gore. 

"Pozdravljamo spremnost gdina Čirgića da zajedno sa direktorom Jevtom Erakovićem i našim ljekarima koji govore u interesu struke i interesu pacijenata da doprinos da se isti i ostvare", poručili su iz sindikalne organizacije.  
 

Portal Analitika