Društvo

Kupuju ljekove u vrijednosti od 2,53 miliona eura

Apotekarska ustanova Montefarm raspisala je tender za nabavku 120 vrsta nedostajućih oralnih i ampuliranih ljekova u vrijednosti od 2,53 miliona eura. 
Kupuju ljekove u vrijednosti od 2,53 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Među ljekovima koji se traže, kako je objavljeno na sajtu Uprave za javne nabavke, su dorzolamid, ciprofloksacin, diklofenak kapi za oči, zatim injekcije imunoglobulin antitetanus, kao i melfalan tableta za smanjenu funkciju bubrega, tenofovir, emtricitabin film table za liječenje odraslih sa HIV infekcijom.

Traže se i levomepromazineantipsihotik, litijum karbonat tablete za liječenje šizofrenije, kao i azatioprin tablete koje se primjenjuju kao imunosupresivni antimetabolit ili u monoterapiji ili, što je češće, u kombinaciji s drugim ljekovima (obično kortikosteroidima) i postupcima koji utiču na imuni odgovor organizma.

Za različite ljekove iz Fonda za zdravstveno osiguranje iz budžeta bi trebalo da izdvoje 49,04 miliona, dok je za medicinski potrošni materijal potrebno 1,66 miliona eura.

Montefarm će iz sopstvenih sredstava za nabavku ljekova i medicinskog potrošnog materijala u ovoj godini izdvojiti 7,85 miliona eura.

Portal Analitika