Društvo

Vaskrs čestitali gradonačelnici i partije

Pravoslavni praznik Vaksrs čestitali su gradonačelnici i partije.
Vaskrs čestitali gradonačelnici i partije
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Nove Demokratske Snage Forca Nazif Cungu čestitao je praznik sa željom da ove praznične dane provedete sa svojim najbližima.

“Želim da Vaskrs vama i vašoj porodici donese zdravlje, sreću i blagostanje”, dodao je on.

Predsjednik Ulcinja Loro Nrekić kazao je da veliki Hrišćanski praznik Vaskrs, kao simbol vjere u pobjedu života i ljubavi, podsjeti na važnost međusobnog poštovanja, razumijevanja i tolerancije, kao najvažnije vrijednosti naše tradicije i zajedničkog života na ovim prostorima.

“Neka topli praznični dani ispune vaše domove radošću i blagostanjem, sa željom da praznik provedete u dobrom zdravlju okruženi porodicom i prijateljima”, stoji u  čestitki predsjednika Opštine.

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović čestitao je danas svim pravoslavnim vjernicima vaskršnje praznike uz želju da ih, kako je kazao, “proslave u zdravlju, miru, blagostanju i u porodičnom okruženju”.

“Praznici su vrijeme za porodicu i osjećaj zajedništva a Vaskrs nas podsjeća na vječne i neprolazne ljudske vrline. Neka praznici daju doprinos većem međusobnom poštovanju, toleranciji i uvažavanju, kao osnovnim vrijednostima našeg društva“, naveo je lider pokreta URA.

U čestitki se dodaje i “da je simbolika ovih praznika pobjeda dobra nad zlim i da ta činjenica uvijek nanovo vraća vjeru u bolju budućnost i skladnije i harmoničnije društvo i državu”.

“Bolju, sigurniji, skladniju i pravedniju budućnost koju decenijama očekuju mnoge generacije crnogorskih građana. A ono što trebamo čvrsto njegovati kao dobre stvari jesu naša multikulturalnost i multinkonfesionalnost koji vjekovima krase crnogorsko društva i na šta trebamo biti ponosni”, zaključio je Abazović.

Portal Analitika