Društvo

Marijana Goranović dobila stan

Prepoznajući značaj rezultata koje je paraolimpijka Marijana Goranović ostvarila u prethodnom periodu SO Nikšić donijela je odluku o rješavanju njenog stambenog pitanja.
Marijana Goranović dobila stan
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Opštine Veselin Grbović danas je uručio ključeve i tom prilikom istakao da očekuje da će Goranovićeva i u narednom perodu nastaviti da na isti način reprezentuje naš grad i državu.

Atletičarka Marijana Goranović najbolji je sportista u 2018. godini, u tradicionalnom izboru Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, odlučio je Upravni odbor POK-a. Goranovićeva je ove godine osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Berlinu.

Prva je paraolimpijka Crne Gore koja je ostvarila A paraolimpijsku normu za nastup za paraolimpijskim igrama u Londonu.

U Londonu je nastupila pred 85.000 gledalaca i osvojila je 7.mjesto. 2011.godine je na Svjetskom prvenstvu u  Novom Zelandu takodje bila sedma, a 2012. na evropskom prvenstvu u Holandiji je osvojila peto mjesto. 2015 godina je izborila plasman za nastup na Svjetskom prvenstvu u Dohi u bacanju kugle i bacanju diska.

Kruna njene karijere je bila Evropsko prvenstvo u Grosetu na kojem je postala vicesampionka Evrope u bacanju kugle i time zavrijedila status vrhunskog sportiste Crne Gore.

Marijana je nastupila i na Paraolimpijskim igrama u Rio de Zaneiru i to u dvije discipline,bacanju kugle  u kojem je osvojila 8.mjesto u velikom finalu, i 9. mjesto u bacanju diska. 

Trenira u Podgorici, kod trenera  Igora Tomića.

 

Portal Analitika