Košarka

Toronto novim brejkom do meč lopte protiv Orlanda

Košarkaši Toronto Reptorsa poveli su u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije sa 3:1 protiv ekipe Orlanda pošto su kao gosti slavili sa 107:85.
Toronto novim brejkom do meč lopte protiv Orlanda
Portal AnalitikaIzvor

Bila je to još jedna ubjedljiva partija raspoloženog Leonarda i drugova koji su tako stekli priliku da obezbijede prolaz u narednu rundu ako pobijede u meču broj pet.

Od starta je bilo jasno da će Toronto ići na novi brejk. Prvu dionicu dobili su tijesno, ali su zato sjajnim finišem u drugom otišli na poluvrijeme sa prednošću od 58:42.

Orlando je uspio da uzvrati u trećoj dionici, ali ne i da se u potpunosti vrati u meč, pa je za Reptorse posljednja četvrtina bila rutina, jer su bukvalno do posljednjeg napada imali prednost od čak 24 poena, prije nego što je Orlando postigao koš za konačnih 85:107.

Kavaj Leonard je blistao, postigao je 34 poena uz šest skokova i po dvije asistencije, blokade i ukradene lopte. Paskal Siakam i Norman Pauel su dali svoj doprinos sa po 16 poena, dok je Serž Ibaka postigao 13.

U timu Orlanda, Aron Gordon je postigao 25, a Ivan Furnije 19.

Za Leonarda, koji je prošle godine propustio veliki dio sezone i plej-of seriju zbog povrede, sada je najbitnije to što uopšte može da igra.

"Želja vam je samo da budete na parketu sa saigračima, da osjetite tu timsku hemiju i taj duh, da se usmjerite na cilj. To je nešto što mi je mnogo nedostajalo cijele prošle sezone, samo samo mogao da sedim sa strane i sve posmatram. Ove godine pravi je blagoslov što mogu da igram, bez obzira na to kakav je krajnji rezultat", priznao je Leonard.

Upozorio je i da ništa još nije riješeno.

"Najslađe su te pobjede na strani, naročito u plej-ofu. Ipak, ima još dosta posla, ništa nije gotovo", poručio je Leonard.

 

Portal Analitika