Politika

Jovanović-Vukotić: Novac nuđen preko izaslanika, neću da se izvinjavam Kneževiću

Članica Organizacionog odbora pokreta ,,Odupri se“ Ratka Jovanović-Vukotić odbila je poziv Duška Kneževića da se izvini zbog tvrdnji izrečenih na društvenim mrežama da je odbjegli biznismen nudio novac da vodi, a potom i preuzme proteste. U široj objavi na Fejsbuku Jovanović -Vukotić je navela da su vođenje protesta i nuđenje novca dvije odvojene radnje.
Jovanović-Vukotić: Novac nuđen preko izaslanika, neću da se izvinjavam Kneževiću
PobjedaIzvor

– Novac je nuđen preko njegovih izaslanika koji su slali poruke nekim članovima organizacionog tima. Da kažem imena, ne pada mi na pamet, ne samo zato što kao novinar imam pravo da štitim izvore informacija. Neću reći, prije svega, zbog toga što sam kao čovjek dužna da ih zaštitim od D. K. Kad se, nakon 30 godina i skoro toliko miliona uloženih - po sopstvenom priznanju - u njegovu vlast odrekao prijatelja Mila Đukanovića i školskog druga Miga Stijepovića, kako bi tek prošli oni sa kojima prijateljska tradicija nije tako duga – navodi se u objavi Jovanović Vukotić.

Uostalom, kako navodi, sam D. K. je na RTS-u saopštio da lično plaća ,,štedišama koji su dio protesta i studentima da bi došli na proteste“.

– Dakle, ne da je nudio, nego je – kako sam tvrdi – ponudu realizovao plaćajući one koji su pristali na to. Naš pokret nije. Kad je konačno shvatio da ne može preuzeti proteste ,,Odupri se“, organizovao je svoje.

Na njegovu žalost, građani ga nijesu masovno podržali zato što su znali da to ne bi bio doprinos borbi protiv korupcije, nego podrška saučesniku i finansijeru trodecenijske korupcionaške vlasti – kazala je Jovanović-Vukotić. Prema njenim riječima, zbog toga i svega drugog, o čemu postoje svjedočanstva na društvenim mrežama i u medijima, neće da se izvini.

– Ne bar dok D. K. ne povuče sve javne optužbe na račun pokreta ,,Odupri se“. One koje je izrekao o meni računajući da će ostati tajne - praštam, uz izvinjenje svima koji su mi ih prenijeli i pokušali da me odbrane – napisala je Jovanović-Vukotić.

– Kad bi umjeli politički da misle, znali bi da je kontramiting ispred VDT-a bio završni javni udarac D. K. protestima ,,Odupri se“. Tajni neka ostanu tajna, dok neki od organizatora ne odluče da objave dnevnike – navela je ona.

Jedna od organizatora protesta navodi da se dokazi o preuzimanju protesta nalaze u saopštenjima i izjavama Kneževića.

– Posebno one u kojima lidera protesta, uz više nego jasnu nacionalnu konotaciju, posprdno naziva ,,Džemo“, u kojima se pominju članovi pokreta koji ,,rade za Udbu“, šire laži da smo odustali od smjene predsjednika i šovinistički objašnjava kako proteste ne može da predvodi pripadnik manjinskog naroda nego ,,samo neki Crnogorac snažan poput Mila“.

Što je ako ne pokušaj preuzimanja tvrdnja da je britanskog ministra ,,upoznao sa našim protestima i njihovom pozadinom“, kad u njih ne da nije uključen, nego o njima ne može znati ništa više od onoga što služba g-dina Hanta već zna iz medija – navodi se, između ostalog, u objavi Jovanović-Vukotić.

Portal Analitika