Crna hronika

U Kolašinu uhapšen osumnjičeni za četiri krivična djela

Policija u Kolašinu danas je uhapsila B.B. zbog sumnje da je u septembru prošle godine izvršio četiri krivična djela, povezana sa krađom dva automobila.
U Kolašinu uhapšen osumnjičeni za četiri krivična djela
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije, kolašinska policija je 6. septembra 2018. godine zaustavila „VW Polo“ podgoričkih registarskih oznaka koji je vozio M.K. (31) iz Podgorice.

“Tokom kontrole pored policijske patrole su velikom brzinom iz pravca Mojkovca prošla dva automobila „VW Golf V“, od kojih je prvo imalo jednu podgoričku registarsku oznaku, a drugo vozilo je imalo obje njemačke registarske oznake”, naveli su u Upravi policije.

Kako dodaju, sumnja se da je B.B. vozio automobil stranih registracija tog dana.

“Policijski službenici su pokušali da zaustave ova dva vozila koja su se velikom brzinom udaljila u pravcu Podgorice”, kažu u Upravi policije.

Ističu da je policija potom saznala da je jedno od ta dva vozila potom izazvalo saobraćajnu nezgodu, te da je vozač tog automobila pobjegao sa nepoznatom osobom, za koju se kasnije ispostavilo da je M.K, kog je prethodno kontrolisala policijske patrole.

“M.K. je kasnije, na povratku iz Podgorice, zaustavljen na mjestu saobraćajne nezgode i zadržan do dolaska službenika kriminalističke policije Odjeljenja bezbjednosti Kolašin. Drugo vozilo je ostavljeno u mjestu Lugovi, u blizini magistralnog puta i na njemu su se nalazile registarske oznake od pmv marke „Zastava 101 Komfort“, čija je važnost registracije istekla 2014. godine”, naglasili su u Upravi policije.

Potom je ustanovljeno da su ti automobili nestaliu Novom Pazaru 5. septembra 2018. godine.

“Oba vozila su predmet krivičnog djela teška krađa na teritoriji Srbije, a na oba vozila su kasnije postavljene registarske oznake od drugih vozila”, kažu u policiji.

M.K. je uhapšen zbog  sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela i za njega je tada određeno i zadržavanje do privoda nadležnom sudiiji za istragu.

B.B. je, pak, uhapšen zbog sumnje da je počinio četiri krivična djela i to sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje, dva falsifikovanja isprave i prikrivanje.

Portal Analitika