Crna hronika

Maskiran hirurškom maskom izvršio tri oružane pljačke: Otuđio oko 1,700 eura

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je pokrenulo istragu protiv P.M. zbog osnovane sumnje da je izvršio tri krivična djela razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Maskiran hirurškom maskom izvršio tri oružane pljačke: Otuđio oko 1,700 eura
Portal AnalitikaIzvor

''Osumnjičeni  je 23.avgusta 2018.godine, oko 12.00 časova, u Bulevaru Ivana Crnojevića u Podgorici, maskiran hiruškom maskom, kačketom i tamnim naočarima za sunce, ušao u poslovnicu privrednog društva „Montenegro Airlines“ i pištolj marke „Browning“, koji je neovlašćeno nosio na javnom mjestu, uperio u pravcu zaposlenih-oštećenih Đ.D. i V.B.T.. Zaposlene su iz straha okrivljenom predale novac u ukupnom iznosu od 191,00 euro,  vlasništvo oštećenog privrednog društva'', saopšteno je iz ODT-a.

Kako dodaju, osumnjičeni je, maskiran na isti način, 28.decembra 2018.godine, oko 11.00 časova, u ulici Marka Miljanova u Podgorici ušao u turističku agenciju „In Travel“.

''Pištolj marke „Browning“, koji je neovlašćeno nosio na javnom mjestu, okrenuo u  pravcu zaposlenih-oštećenih T. A. i V. V. koje su okrivljenom tom prilikom predale novac u iznosu od 1.452,00 eura, vlasništvo oštećene turističke agencije, kao i svoj novčanik u kojem se nalazilo 200,00 eura novca. Nakon toga okrivljeni je pištolj okrenuo u pravcu oštećenih V. D. i M. L., koji se zatekli u navedenom objektu, i tada mu je oštećeni V. D. predao svoj novčanik u kojem nije bilo novca'', ističe se u saopštenju.

Na isti način pomenuto lice je izvršilo još jednu pljačku.

''Takođe, 16.aprila 2019.godine, oko 12.00 časova, u ulici Kralja Nikole u Podgorici,osumnjičeni je,maskiran na isti način,ušao u radnju za otkup zlata-„Gold MN“ i okrenuo pištolj u pravcu oštećene U. M.i oštećene L. R.Oštećena U. M. je iz straha otvorila fioke  u kojima nije bilo novca,dok je oštećena L.R. iz straha pobjegla iz radnje, a osumnjičeni je iz  njene tašne koja je ostala na stolici u radnji, oduzeo i prisvojio novčanik u kojem se nalazilo 20,00 eura'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika