Kultura

Mesara od kafane

U Mihinoj glavi, njegova tranzicija u mesara i Jozina u vlasnika kafane trebalo je da prođe bez problema. No, kad su se u priču umiješali Golub, njegov investitor i „razprstenjena“ vjerenica – završio je u vrelom sosu.
Mesara od kafane
Pobjeda/ObjektivIzvor

Simon (Dušan Kovačević) je na vječite jade, ali malo kad su ga spopali baš sa svake strane kao u šestoj epizodi „Ili ja ili 'Dojč'“. Njegova voljena Una (Andrea Mugoša) nije se pojavljivala do sada – ali čim je stigla uspjela je da napravi kuršlus.

Mrčeni Simon dobio je ultimatum: ili će da preda ostavku u kafani i nađe normalan posao „od osam od četiri“, ili ništa od svadbe.

Koje svadbe, pitate se? Čak ni vjeridbu nijesmo viđeli... Ova priča djeluje kao da je pala s Marsa, naročito zbog toga što niko i ne pominje Mihinu svadbarsku ekskurziju sa Romkinjom iz prošle epizode. No, srećom, uprkos opštem utisku s-neba-pa-u-rebra, Andrea Mugoša i Branimir Popović u ulozi strika Goluba uspjeli su da prirede nekoliko scena za pamćenje.

Da Mugoša nije uradila ništa osim što je histerično skakala pred Simonom, mahala vjereničkim prstenom od 1.200 eura i papagajski ponavljala: „Viđi ga, viđi ga!!!“ – zaslužila bi vrlo dobar (4-) za dugo očekivani povratak u drugu sezonu „Dojča“.

Isto važi i za jednu strikovu repliku tokom ubjeđivanja „očiju strikovih“ da ipak ne zatvara kafanu i ne postaje viši referent Hipotekarne banke, nego da pretvori svoju prčvaru u elitni lokal posvećen jezerskom turizmu (ne pitajte). Rečenica glasi: „A neka, oli ka striko da se mučiš u Vladu za 300 eura?“ Ništa slađe od najcrnjeg humora, zar ne?

Manje ubjedljiv utisak ostavio je specijalni gost Adrian Aziri u ulozi mesara po imenu Jozo Potkoljenica. Naravno, ne zato što je specijalizovan za baš taj mesni proizvod, već jer je izlomio bezbroj potkoljenica onima koji su pokušali da ga zafrknu. I još „naravnije“, Miha (Mišo Obradović) morao je da uvali i sebe i Simona u probleme sa Jozom odlučivši da mu ponudi da zamijene radna okruženja.

U Mihinoj glavi, njegova tranzicija u mesara i Jozina u vlasnika kafane trebalo je da prođe bez problema. No, kad su se u priču umiješali Golub, njegov investitor i „razprstenjena“ vjerenica – i on i Golub završili su u sosu.

Nije to neki pretjerano zanimljiv treći čin, kao i većina prethodnih, osim ako se ne palite na lijepljenje serijalnih šamara Dušanu Kovačeviću. Njegovog Simona u sedmoj epizodi čeka još frke koja počinje fizičkim obračunom sa grupom koju predvodi novi specijalni gost – Balša Brković. Tek treba da vidimo na kakve će ga muke staviti, ali nadajmo se da će biti upečatljivije od ovih mesarskih u kafani. M. I.

FOTO: Dojč caffe

Portal Analitika