Crna hronika

Vojna policija pronašla više desetina kilograma droge na brodu „Jadran“

Vojna policija pronašla je rano jutros više desetina kilograma materije za koje se sumnja da je droga, na školskom brodu „Jadran“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
Vojna policija pronašla više desetina kilograma droge na brodu „Jadran“
Portal AnalitikaIzvor

– Na osnovu operativnih radnji ovlašćenih službenih lica Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove, došlo se do saznanja da određene kriminalne grupe imaju namjeru da iskoriste krstarenje školskog broda ʼJadranʼ, koje je bilo planirano za danas, za sprovođenje kriminalnih aktivnosti.

Naime, danas je bilo planirano da se realizuje praktična obuka studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora, a u okviru dosadašnje saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

U ranim jutarnjim časovima, od strane Vojne policije, izvršen je pregled i pretres školskog broda ʼJadranʼ, pri čemu je pronađeno više desetina kilograma materije za koje se sumnja da se radi o psihoaktivnim supstancama. O navedenom je obaviještena Uprava policije i nadležno tužilaštvo – ističu iz Ministarstva odbrane.

Pripadnici Uprave policije i Vojne policije, po nalogu ovlašćenog tužioca, sprovode mjere i radnje u cilju otkrivanja i procesuiranja počinilaca ovog krivičnog djela.

Nadležni državni organi će o daljim aktivnostima vezanim za navedeni slučaj, u toku dana dodatno informisati javnost.

 

Portal Analitika