Preduzetništvo

Elevator uveo ISO standarde i softver za distribuciju

Kompanija Elevator osnovana je 1992. godine u Podgorici. Osnovna djelatnost ove kompanije je pružanje usluga utovara, istovara, prevoza i skladištenja robe i tereta.
Elevator uveo ISO standarde i softver za distribuciju
Portal AnalitikaIzvor

 “Kako bi se unaprijedilo poslovanje kompanije bilo je potrebno uvesti standarde u cjelokupnoj oblasti poslovanja, a zatim obezbijediti dobar informatički program. Za oba procesa bila nam je potrebna finansijska podrška. Prije same realizacije i unapređenja poslovanja kompanije dobili smo preporuku od poslovnih partnera da Ministarstvo ekonomije sprovodi set Programa za podsticanje biznisa, i odmah nakon toga odlučili da se raspitamo i odaberemo jedan od ponuđenih programa”, kaže za Portal Analitika izvršni direktor kompanije Ranko Ivanović.

U preduzeću “Elevator” DOO ,  uz podršku Ministarstva ekonomije 2017. godine uvedeni su ISO standardi: MEST EN ISO 9001, MEST EN ISO 14001, MEST OHSAS 18001, kroz “Program povećanja regionalne i lokalne konkurentnosti kroz usaglašavanje sa zahtjevima međunarodnih standarda poslovanja”, a godinu dana kasnije 2018. godine aplicirali su za  “Program unapređenja inovativnosti u malim i srednjim preduzećima”, u sklopu koga su uveli softversko rješenje za metod distribucije i formiranja cijena.

Zahvaljujući podršci Ministarstva ekonomije značajno je unaprijeđeno poslovanje kompanije, kako u tehničkom tako i u administrativnom dijelu. Takođe, zabilježen je rast prihoda za pet odsto na godišnjem nivou, uz porast prodaje usluga usljed povećanja produktivnosti i kvaliteta.

“Programi Ministarstva ekonomije bili su našoj kompaniji od velikog značaja i sa zadovoljstvom ćemo ih preporučiti svim našim poslovnim partnerima kako bi i oni u budućnosti unaprijedili svoje poslovanje”, poručio je privrednik.

 


 

Portal Analitika