Crna hronika

Policija u Baru i Podgorici oduzela drogu, podnijete prijave

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su u prethodnom periodu, preduzimajući aktivnosti u cilju sprječavanja ulične prodaje opojnih droga, protiv dva lica podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok su protiv 11 lica podnijeli prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije. 
Policija u Baru i Podgorici oduzela drogu, podnijete prijave
Portal AnalitikaIzvor

Takođe, službenici Centra bezbjednosti Bar su protiv jedne osobe podnijeli prekršajnu prijavu zbog istog prekršaja. 

"Naime, službenici CB Podgorica su sprovodeći aktivnosti u cilju suzbijanje ulične prodaje narkotika kod 13 lica starosti od 16 do 38 godina i tom prilikom pronašli i oduzeli ukupno 48 pvc pakovanja marihuane, jedno pvc pakovanje heroina, četiri pvc pakovanja kokaina, tri pvc pakovanja skanka i jedno pvc pakovanje amfetamina.

Takođe, oduzet je džoint i epruveta kanabisa", navode iz policije. 

O događajima je obaviješten državni tužilac koji je naložio da se protiv D.M. (16) i J.K. (20) podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Protiv ostalih 11 lica policija je podnijela Zahtjeve za pokretanje prekršajnih postupaka zbog počinjenog prekršaja iz čl. 52 Zakona o sprječavanju zloupotreba opojnih droga.

Nadalje, službenici CB Bar su, preduzimajući aktivnosti na pojačanoj kontroli bezbjednsono interesantnih lica, kontrolom M.M. (38) iz Bosne i Hercegovine pronašli i oduzeli pvc pakovanje kokaina. Lice je predato službenicima Odsjeka za borbu protiv droga koji su protiv njega podnijeli prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz čl. 52 Zakona o sprečavanju zloupotreba opojnih droga", navedeno je u saopštenju. 

Portal Analitika