Poljoprivreda

Na Trgu nezavisnosti otvoren III Sajam poljoprivrede

Sajam poljoprivrede na temu: “Neophodnost većeg učešća domaćih proizvoda u ponudi sektora turizma i trgovine“ otvoren je danas na Trgu nezavisnosti u Podgorici.
Na Trgu nezavisnosti otvoren III Sajam poljoprivrede
Portal AnalitikaIzvor

Sajam je otvorio sekretar za preduzetništvo Glavnog grada Kemal Grbović koji se zahvalio partnerima i suorganizatorima ove manifestacije i istakao značaj što većeg prisustva domaćih proizvodia u trgovnskoj i turističkoj ponudi naše države.“Upravo su ovakve i slične manifestcije prilika da se osnaži saradnja sektora turizma i trgovine sa poljoprivrednim proizvođačima. Ovo su  aktivnosti koje zahtijevaju kontinuitet kojim se jedino može i ostvariti željeni cilj i ovom prilikom želim da izrazim zadovoljstvo što u tom pravcu svake godine napredujemo”, zaključio je Grbović.

Organizatori sajma, pored Glavnog grada, su Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Ministarstvo ekonomije, Montenegro Biznis Alijansa i Instituta za preduzetništvo i ekonomski razvoj (IPER).

Cilj organizovanja ovog događaja je promocija domaćih poljoprivrednih proizvoda uz naglasak na neophodnost jačanja saradnje poljoprivrednih proizvođača i predstavnika turističkog i trgovinskog sektora.

Organizatori su obezbijedili prostor i štandove na kojima će biti izloženi poljoprivredni proizvodi, uz napomenu da poljoprivredni proizvođači nemaju obavezu plaćanja bilo kakve nadoknade.

Portal Analitika