Preduzetništvo

Novac iskorišćen za nabavku opreme i edukaciju

NVO “Udruženje drvoprerađivača Berane”  osnovano je  2015. godine, sa ciljem  unapređenja poslovanja privrednih subjekata iz oblasti drvoprerade.
Foto: drvopreradaberane.com
Foto: drvopreradaberane.com
S. G.
S. G.Autor
Portal AnalitikaIzvor

“Prve aktivnosti Udruženja bile su izrada sajta sa informacijama o udruženju, volonterski rad na čišćenju obale Lima, projekat "Naše šume su naše" u okviru kojeg smo sproveli edukaciju učenika osnovnih škola iz oblasti zaštite šuma, edukaciju preduzetnika iz oblasti javnih nabavki i procesa drvoprerade, pošumljavanje devastirene površine”, ističe za Portal Analitika vlasnik NVO “Udruženje drvoprerađivača Berane” Mladen Šćekić.   

Naglašava da je značajno bilo učešće klastera na konferenciji u Tivtu "Razvoj klastera  u Crnoj Gori", gdje su prezentovali svoj klaster kao uspješan primjer. 

-Vrijedi pomenuti i učešće klastera u specijalizovanoj konferenciji u Dubrovniku u maju 2017. godine,  "Klaster alati za jačanje konkurentnosti u JI Evropi", kao i obilazak niza sajmova- navodi Šćekić. 

Šćekić kaže da su  na  ideju da apliciraju za “Program podsticaja razvoja klastera u Crnoj Gori”, koji sprovodi Ministarstvo ekonomije, došli  nakon što su uočili šansu da kroz ovaj vid podrške mogu unaprijediti poslovanje članica njihovog klastera, kojih ima šest. 

Do sada su u saradnji sa Ministarstvom ekonomije realizovali dva projekta. 

“Sredstva koja smo dobili kroz dva realizovana projekta 2016. i 2018. godine pomogla su nam da unaprijedimo poslovanje naših članica, kako kroz nabavljenu opremu tako i kroz edukaciju”, kazao je privrednik. 

On je svim budućim početnicima u biznisu savjetovao da apliciraju za jedan od programa koje sprovodi Ministarstvo ekonomije.
 

Portal Analitika