Društvo

Planirano da u sezoni opslužimo preko 1,3 miliona putnika

Direktor Aerodroma Tivat Radovan Marić je kazao da u predstojećoj sezoni to preduzeće planira da opsluži preko 1,3 miliona putnika i nekoliko hiljada vazduhoplova različitih kategorija.
screenshot
screenshot
Portal AnalitikaIzvor

On je u razgovoru sa ministarkom bez portfelja u Vladi Crne Gore Marijom Vučinović, dodao da će se, uz neophodne intervencije na manevarskim površinama i novim Terminalom 2, podići sigurnost vazdušnog saobraćaja na viši nivo i u relativno kratkom periodu dočekati i dvomilioniti putnik. 

Ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović, tokom radne posjete Opštini Tivat, sastala se sa predsjednikom Opštine Sinišom Kusovcem, rukovodiocem Službe zaštite i spašavanja Zoranom Barbićem, direktorom Komunalnog preduzeća Vladom Đukićem, kao i predsjednicom Komisije za elementarne nepogode opštine Radmilom Kilibardom.

Sagovornici su upoznali ministarku Vučinović sa svojim nadležnostima, kao i stanjem na teritoriji opštine, stavljajući akcenat na preventivne mjere koje opštinske službe preduzimaju kod pojave elementranih nepogoda.

Predsjednik Opštine Siniša Kusovac je izjavio da se iz lokalnog kapitalnog budžeta, opredjeljuju sredstva za realizaciju preventivnih mjera, koje u krajnjem rezultiraju smanjenjem rizika od potencijalnog nanošenja većih šteta, kao posljedica savjesnog rada opštinskih službi.

Ministarka je izjavila da iz opštine Tivat pristiže veoma mali broj zahtjeva za nadokanadu štete, što je donekle i zasluga opštinskih službi, konstatujući da opština Tivat može biti primjer ostalim opštinama u dijelu smanjenja rizika od nastanka elementarnih nepogoda.

Portal Analitika