Društvo

Leković tvrdi da mu nameću goste, uprava da je sve politizacija

Generalni direktor Javnog servisa servisa Božidar Šundić odbacio je sve optužbe urednika emisije ,,Okvir“ Zorana Lekovića, koji je prije dva dana poslao dopis Savjetu ove kuće i obavijestio javnost kako mu menadžment i uredništvo nameću goste i temu, te da tu emisiju „režira neko van Javnog servisa“.
Leković tvrdi da mu nameću goste, uprava da je sve politizacija
PobjedaIzvor

Šundić je za Pobjedu juče ocijenio da su Lekovićeve izjave „proizvod mašte i čaršijskih nagađanja sa kolegama i saradnicima, a sve u susret današnjim protestima“.

DOPIS

Leković je, s druge strane, u izjavi za Pobjedu rekao da „je podmetačina da njegov javni istup ima ikave veze sa političkim događajima i protestima“ i da razmišlja da se „ovim pitanjem pozabavi tim advokata“.

U dopisu Savjetu RTCG Leković je naveo kako su, dok je on bio opravdano odsutan, angažovali goste za emisiju ,,Okvir“, koji su, smatra on nerelevantni, te da je tema politička, što nije predmet njegove emisije. Naveo je da je odbio da radi emisiju sa tim gostima i da mu je tada rečeno „da odmara i da se posveti porodici, a da će ,,Okvir“ 17. marta raditi neko drugi“.

Šundić je, međutim, juče u izjavi za Pobjedu rekao da nije istina ništa što je Leković rekao i istakao „da program Javnog servisa uređuje urednički kolegijum i niko sa strane“. Naveo je i da Leković na uredničke kolegijume rijetko dolazi.

- Pravi profesionalci svoje probleme ne rješavaju van redakcije, preko društvenih mreža i sa onima koji rade u posljednje vrijeme protiv RTCG, već u kući gdje Leković redovno prima lični dohodak. Od mene nije tražio pomoć niti je sa mnom razgovarao, a o ovom problemu sam saznao preko društvenih mreža. Svaki njegov posao je problematičan u posljednje vrijeme, jer je i ranije sa rukovodstvom dolazio u sukobe - istakao je Šundić.

Portal Analitika