Politika

Brajović: Pojedine opozicione partije žele da dijalog izmjeste iz Skupštine

Očigledno je da se pojedine opozicione partije samo deklarativno zalažu za poboljšanje ambijenta izbora, a u osnovi kontinuirano pokušavaju da politički dijalog izmjeste iz Skupštine, ocijenio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović
Brajović: Pojedine opozicione partije žele da dijalog izmjeste iz Skupštine
Portal AnalitikaIzvor

On je na sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Crne Gore (POSP) u Evropskom parlamentu u Strazburu kazao da jedino rad u okviru institucija može dati prihvatljiv rezultat za sve učesnike političkog života u Crnoj Gori.

“Zahtjevi opozicije najčešće se odnose na dodatno jačanje vladavine prava, i saglasni su sa našim prioritetima. Zaobilaženjem institucija sistema ne doprinosimo jačanju države, njenih institucija, stabilnosti i razvoju. Vjerujem da će kao i mnogo puta ranije preovladati realno sagledavanje mogućnosti i racionalnost, kao i da će sve demokratske i proevropske snage u Crnoj Gori ispunjavanjem neophodnih kriterijuma i standarda za članstvo u Evropskoj uniji, nastaviti da stvaraju preduslove za dalji razvoj zemlje”, zaključio je Brajović.

Na sastanku je zaključeno da mirno okupljanje predstavlja demokratsko pravo građana Crne Gore, a da svi opozicioni poslanici treba da preuzmu aktivnu i konstruktivnu ulogu u radu privremenog skupštinskog odbora čiji je ambiciozni plan rada važan za evropski put Crne Gore.

Najavljeno je da će sljedeća sjednica POSP-a biti u Podgorici u oktobru sa novim članovima POSP-a iz Evropskog parlamenta nakon izbora koji će biti održani u maju.

Portal Analitika