Politika

Vujović : Kradi i bićeš nagrađen

Da je bavljenje nezakonitim radnjama, a posebno kupovinom glasova, na cijeni u DPS pokazala su nedavna ponovna unapređenja aktera afere Snimak iz Pljevalja. Osuđeni trgovci glasovima, ne da nisu sankcionisani od svoje partije, već su dobili nagrade, kazao je Ivan Vujović iz Socijaldemokratske partije.
Vujović : Kradi i bićeš nagrađen
Portal AnalitikaIzvor

"U DPS sistemu vrijednosti kršenje zakona, posebno ako je u funkciji izbornih prevara, preporuka je za napredovanje u karijeri. Pljevaljski slučaj naravno nije usamljen, cijela javnost zna kako su napredovali akteri afere Snimak na državnom nivou", piše u njegovom saopštenju.

Autor poznate formule ”jedan zaposleni četiri glasa" kažnjen je tako što je poslat u vrh Državne revizorske institucije, podsjeća Vujović. Sa tog mjesta, između ostalog, treba da sankcioniše svakog ko se usudi da slijedii upravo njegovu formulu – djeluje logično ali samo u izvrnutom pinkovskom poimanju stvarnosti.

"U aferi Koverta umjesto da se kazni odnosno smijeni glavni glumac, jedina informacija koju smo dobili je da je moguće ušao kroz dimnjak u Specijalno tužilaštvo. Ne znamo da li mu je pravosuđe na saslušanju obezbijedilo fotelju, kao svojevremeno Momiru Bulatoviću za vrijeme jedinstvenog DPS, ali pouzdano znamo da ne mora da brine. Poput aktera afere Snimak, sigurno ga čeka unapređenje, jer je u praksi pokazao kako se čuva država od 'tradicionalnih centara destrukcije'. Svi ovi DPS dužnosnici su u stvari primjerom pokazali da je uslov za sticanje titule patriote vrlo jednostavan i glasi: 'Priznajem samo sud svoje partije'. Budući da im vođa stalno poručuje da je partija jednako država, a kako se njegova nikada ne poriče, oni nikakav grijeh počinili nijesu", dodao je Vujović.

On ističe da su se građani uvjerili kako funkcioniše odgovornost u DPS na primjeru višedecenijskog drugog čovjeka te partije, nakon što je priznao da je oteo od građana nekoliko budžeta opštine Budva.

"Umjesto da ga partija smijeni, ispade da se on odrekao njih i otišao za Beograd", naveo je Vujović i zaključio:

"Primjera ima naravno još bezbroj i svi su, sa malom DPS slovnom modifikacijom, na liniji iste poruke koju su nas učili odmalena: (K)radi i bićeš nagrađen."

Portal Analitika