Društvo

Naša elitna jedinica najbolja u regionu

Direktor Uprave policije Veselin Veljović primio je komandanta Specijalne antiterorističke jedinice Miloša Radulovića sa službenicima SAJ-a povodom uspjeha na Svjetskom takmičenju specijalnih jedinica – SWAT Challenge koje je održano u Dubaiju, a na kojem je crnogorski SAJ bio najbolji u regionu i osvojio deveto mjesto u konkurenciji od 49 elitnih policijskih timova iz svijeta.
Naša elitna jedinica najbolja u regionu
Portal AnalitikaIzvor

Direktor Veljović čestitao je komandantu Raduloviću i pripadnicima SAJ-a izuzetni uspjeh kojim su još jednom pokazali zašto je SAJ elitna jedinica, uvijek spremna da odgovori na sve bezbjednosne izazove u interesu građana i države Crne Gore.

Komandant Radulović zahvalio je direktoru Veljoviću i kazao da je ponosan na službenike SAJ-a jer su na pravi način prezentovali Crnu Goru, Upravu policije i još jednom dokazali da vještine, znanja, spremnost, obučenost i odvažnost službenika SAJ-a mogu da se mjere sa najelitnijim policijskim jedinicama svijeta.

Savjet za građansku kontrolu rada policije je čestitao direktoru Veljoviću, komadantu Raduloviću i članovima tima SAJ-a na ostvarenom odličnom rezultatu na taktičkom takmičenju izazova svjetskog ranga specijalnih snaga. U čestitki su naveli da su ponosni na ostvareni odlični rezultat crnogorske Specijalne antiterorističke jedinice, kojim su promovisali duh, saradnju, razmjene ideja, zajedničke vrijednosti, solidarnost i poštovanje.

Svjetsko takmičenje specijalnih policijskih jedinica – SWAT Challenge održano je u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 10. do 14. februara.

Na takmičenju je učestvovalo 49 elitnih policijskih timova iz svih krajeva svijeta.

Tokom pet takmičarskih dana timovi od osam predstavnika elitnih policijskih jedinica prolazili su kroz različite scenarije koji su uključivali upad u objekat sa rješavanjem talačke situacije, spašavanje ranjenog kolege, spuštanje niz toranj, dejstvo snajperista, poligon s preprekama i druge vježbe.

Ovaj događaj je okupio najelitnije policijske timove Sjeinjenih Američkih Država, Ruske Federacije, Francuske, Italije, Austrije, Brazila, Argentine, Iraka, Jordana i mnogih drugih zemalja.

U jakoj konkurenciji od 49 timova,  crnogorska Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) ostvarila je visoko deveto mjesto i kao najbolje plasirana jedinica regiona bila je ispred renomiranih jedinica kao što su francuski RAID, ruski GROM, austrijske Kobre i njujorški NYPD SWAT.

Portal Analitika