Region

Željko je nasred ulice pucao djevojci u glavu, potom je presudio sebi

Željko B. iz BiH u srijedu je u Beču na ulici u glavu upucao bivšu djevojku, konobaricu Violetu J. iz Srbije, a potom se ubio. Žena je u komi, a muškarac je preminuo na mjestu, javlja Dnevni-list.ba. 
Željko je nasred ulice pucao djevojci u glavu, potom je presudio sebi
Dnevni list.baIzvor

Željko je, kako pišu mediji, prvo svratio u kafić gdje je radila njegova bivša djevojka, i naručio piće. Nakon što joj se završila smjena Violeta je htjela svratiti na piće u obližnji kafić, dok ju je bivši pratio. Dvadeset minuta kasnije, Željko je potegao pištolj i pucao 48-godišnjoj Violeti u glavu. Potom je sebi pucao u glavu. Očevici su pozvali hitnu pomoć, koja je prevezla teško povrijeđenu ženu u bolnicu gdje je hitno operisana.

Violeta se trenutno nalazi u komi, iz koje se možda nikada neće probuditi. Željko je na licu mjesta preminuo.

"Prema prvim informacijama, riječ je o zločinu iz strasti. Osumnjičeni je kod sebe imao mali pištolj - izjavio je policajac za Heute.

Od bliskih izvora saznaje se da je Željko B. napustio suprugu i četvoro djece zbog Violete J., koja ga je poslije toga ostavila zbog drugog muškarca. Menadžerica kafića kaže da je Violeta bila dobra žena. Rekla je i kako je Željko još prije pet mjeseci prijetio da će ubiti Violetu, a zatim i sebe, ali da niko od prisutnih u lokalu to nije ozbiljno shvatio.

 

Portal Analitika