Politika

Nova: Na ulicama Podgorice i albanske zastave

U susret dolasku albanskog predsjednika Ilira Mete u Crnu Goru, na ulicama Podgorice uz crnogorske, istaknute su i albanske zastave, saopšteno je iz Nove srpske demokratije.
Nova: Na ulicama Podgorice i albanske zastave
S.G.
S.G.Autor
Portal AnalitikaIzvor

“Prvi put kao dio folklora, koji je naručio Milo Đukanović, imamo zajedno na ulicama Podgorice istaknute albansku zastavu i zastavu Crne Gore. Opredjeljenje Đukanovića, da dočeka svog albanskog kolegu onako kako nije nijednog drugog, predstavlja odgovor na susret lidera Demokratskog fronta sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Beogradu”, saopšteno je NSD.

Kako navode, "sada vidimo da potreba za promjenom državnih simbola istinski postoji i nije slučajno što postoje estetske sličnosti između zastava Crne Gore i Albanije".

 “Ovim potezom Đukanovića ozvaničeno je priklanjanje režima u Crnoj Gori velikoalbanskoj državnoj politici. DF će istrajavati na svojoj politici očuvanja tradicionalne Crne Gore, dobrih odnosa sa Rusijom i otvorenih granica sa Srbijom i Srpskom i vjerujemo da ćemo tom politikom pobjediti Đukanovićev, Ramin i Tačijev velikoalbaski državni koncept koji se pokušava nametnuti Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju Nove.

cgalbzastave3
Portal Analitika