Region

Dragičević: Svima nam se sprema isti scenario

Davor Dragičević, otac tragično stradalog mladića Davida, oglasio se putem Fejsbuka nakon osam dana bekstva od policije, koja ga potražuje zbog sumnje da je sa još četiri osobe počinio određena krivična djela tokom održavanja jednog od protesta "Pravda za Davida".
Dragičević: Svima nam se sprema isti scenario
TanjugIzvor

U podužoj poruci objavljenoj na Fejsbuku, Dragičević tvrdi da nije pobjegao, već se, kaže, sklonio. Tvrdi da neko želi da ga likvidira, a ako mu se, kaže, nešto desi, krivicu za to pripisuje državnom vrhu Republike Srpske, MUP-u i Tužilaštvu, odnosno svima za koje kaže da su "učestvovali u montiranom procesu u ubistvu njegovog djeteta".

Neće, navodi, odustati od traženja pravde za smrt sina i dodaje da je njegov jedini zahtjev da se predmet o smrti Davida prebaci na državno tužilaštva BiH i  da će, kako kaže, sve biti brzo gotovo.

"To je ono čega se oni plaše", napisao je Dragičević.

Iako poručuje da ne želi nikoga da, kako kaže, ruši, Dragičević navodi:

"Morate shvatiti da ovo više nije borba za Davida, već borba za sve nas, svu našu djecu... Svima nam se sprema isti scenario. Želimo da živimo u zemlji gdje će ustav, zakon i red biti jednaki za sve...".

Dragičević i dalje tvrdi da ima dokaze da je njegov sin ubijen i da su ubice poznate. Ranije je tvrdio da ima dokaze da su Davida 18. marta oteli pripadnici MUP RS, mučili, a potom njegovo tijelo ostavili na ušću Crkvene u Vrbas.

Ranije danas oglasio se i Dragičevićev advokat Ifet Feraget, koji je rekao da je njegov branjenik "živ, zdrav, ali je u velikom strahu", te da nema namjeru da se vrati u Banjaluku, dok se okolnosti koje se dešavaju proteklih dana ne riješe.

Feraget tvrdi da ne zna gdje se nalazi Dragičević.

Portal Analitika