Region

Vilotijević platio kauciju austrijskim vlastima od 20.000 eura

Stefan Vilotijević (23) koji je ranjen 7. decembra u Beču u pucnjavi u kojoj je ubijen Vladimir Roganović (32), platio je jemstvo od 20.000 eura austrijskim vlastima.
Vilotijević platio kauciju austrijskim vlastima od 20.000 eura
Agencije/BlicIzvor

Međutim, ekstradicioni postupak je i dalje u toku i on će ipak biti isporučen Srbiji.

Vilotijević je odmah po ranjavanju prevezen u tamošnju bolnicu, a nedugo zatim je i u hapšen. Austrijski list Hojte piše da je do hapšenja došlo jer je Srbija raspisala potjernicu za njim i to zbog šverca oružja.

Vilotijevićevo zdravstveno stanje se u međuvremenu poboljšalo, a kako Hojte saznaje pozivajući se na izvore iz pravosuđa, pošto je platio kauciju, sada je u Austriji slobodan čovjek.

Vilotijeviću je sada potrebno da prijavi adresu na kojoj će boraviti u Beču, a uslov za otpust uz jemstvo je i, naravno, da ne bježi.

Stefan Vilotijević je posljednji u nizu potomaka familije Vilotijević. Njegov otac je ubijeni Kićun, koji je smatrao za crnogorskog bosa u novosadskom podzemlju devedesetih godina.

Stefanov njegov brat Filip ubijen je 2015. na Paliću, kada je imao samo 25 godina, nakon jurnjave u kolima koja su bila u vlasništvu njegovog druga Alena Kurine, koji je tada ranjen.

Policiji je bio dobro poznat po broju krivičnih prijava podnetih protiv njega, a učestvovao je u pucnjavi na beogradskom splavu kada je ubijena Tamara Radulović (29), djevojka koju je pogodio zalutali metak.

U žiži javnosti našla se i Stefanova sestra Jelena, kada je uhapšena i saslušana zbog sumnji da je jedan od vođa grupe koja se bavila prodajom droge.

Podsjećanja radi, pucnjava se dogodila 7. decembra u poznatom bečkom restoranu usred bijela dana. U društvu sa Vilotijevićem i Roganovićem je bio još jedan muškarac, izvjesni Gidra sa Medaka, kod kog je pronađen lažni hrvatski pasoš na ime Daniel Milićević.

Portal Analitika