Fudbal

Minimalac Lestera na "Gudisonu"

Fudbaleri Lestera zabilježili su devetu pobjedu u sezoni Premijer lige. Oni su kao gosti slavili protiv Evertona, 1:0.
Minimalac Lestera na "Gudisonu"
Portal AnalitikaIzvor

Bio je to prvi meč Premijer lige u 2019. godini. Na "Gudisonu", bolje su se snašle "lisice", koje su se tako revanširale domaćinu za poraz na "King Pauer" stadionu početkom oktobra od 2:1.

Presudila je jedna greška domaćina i snalažljivost golgetera Lestera Džejmija Vardija koji je postigao svoj sedmi ligaški pogodak u ovoj sezoni.

U prvom poluvremenu, Everton je bio nešto bolji, a "karamele" su propustile dvije odlične šanse da povedu. 

Prvo je u 12. minutu u posljednji čas izblokiran šut Rišarlisona, da bi u 20. minutu poslije izuzetno snažnog udarca od strane Džondža Kenija, lopta pogodila stativu gola Lestera. 

Gosti su ipak uspjeli da dođu do slavlja i to pogotkom u 58. minutu. Kiks posljednje linije Evertona, tačnije Majkla Kina, koji nije uspio da iskontroliše loptu, iskoristio je Rikardo. On je pravovremeno uposlio Džejmija Vardija koji je preciznim udarcem iskosa sa lijeve strane savladao Džordana Pikforda

Do kraja, bilo je prilika na obje strane, Čenk Tosun je u dva navrata bio u prilici da izjednači, ali je veliku priliku u 83. minutu propustio štoper Lestera Hari Megvajer koji je sa svega tri četiri metra poslao loptu visoko preko gola Evertona.

Portal Analitika