Region

DODIK: Zahtjev Dragičevića neće proći, ulica neće modelirati politiku

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da ulica neće modelirati političke odnose u Republici Srpskoj.
DODIK: Zahtjev Dragičevića neće proći, ulica neće modelirati politiku
Portal AnalitikaIzvor

Dodik je istakao da svaki zahtjev Davora Dragičevića za rušenje Republike Srpske neće i ne može proći, jer je ona volja srpskog naroda, te je zatražio dokaze odgovornosti za one čije se smjene traže.

On je ocijenio da je pokret "Pravda za Davida" politički motivisan - s jasnim političkim aspiracijama i zahtjevima.

"U taj pokret ušli su predstavnici opozicije koji pokušavaju da na taj način nadoknade svoj izborni debakl", rekao je Dodik na godišnjoj konferenciji za novinare u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

On je napomenuo i da je pet od 40 britanskih vojnika, koji su došli u BiH da prate Opšte izvbore, u Banjaluci radilo na omasovljavanju i jačanju pokreta "Pravda za Davida".

Dodik smatra da Tužilaštvo nije radilo svoj posao, a da je odgovornost za to na međunarodnoj zajednici - koja je kreirala ovakav nelogičan pravosudni sistem.

"Pravosudni sistem u BiH prije deset godina reformisao je visoki predstavnik i međunarodna zajednica. Nijesam ja taj koji bira i smjenjuje sudije i tužioce. Nijednog tužioca i sudiju ne imenuje nijedan organ u Republici Srpskoj i njihovu odgovornost prema narodu i institucijama nemoguće je evidentirati", zaključio je Dodik.

Portal Analitika