Region

Hiljade građana i večeras tražilo pravdu za Davida

Više od 5.000 građana i večeras je u Banjaluci bilo u protestnoj šetnji s roditeljima preminulog 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića i tražilo pravdu za njihovog sina.
Foto: N1
Foto: N1
Portal AnalitikaIzvor

Na kraju protestne šetnje Davidov otac Davor Dragičević rekao je da "oprosta i zaborava nema".

"Oprosta i zaborava nema. Ubili ste dijete od 21 godinu, studenta dva fakulteta. Ubili ste moje sjeme. Ubili ste ovu sveću, moje ognjište, iščupali ste mi dušu i srce. Časni Petre Kočiću, jazavci su preko puta", rekao je Dragičević u parku Petar Kočić.

Preko puta parka nalazi se Trg Krajine, koji su i večeras blokirali pripadnici specijalne policije i Policijske uprave Banjaluka. Na tom trgu su mjesecima održavani skupovi "Pravda za Davida".

"Zločinci i ubice nemaju ni vjeru ni naciju. Pozivam sve građane ove zemlje da daju podršku Murizu (Memiću), kao i svim roditeljima kojima su djeca ubijena", rekao je Davor Dragičević.

On je naveo da je jedina satisfakcija koju može da doživi "pravda za Davida".

Kolona građana večeras je od Trga Krajine krenula prema hotelu Talija, čiji je vlasnik kum ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača, a potom do Republičkog javnog tužilaštva i pored Palate republike do zgrade Vlade RS.

Odatle su se vratili u park Petar Kočić, gdje je završen skup.

Sve vrijeme građani su skandirali: "Pravda za Davida", "Ubice, ubice", "Lukaču, ostavka", a pevali su i Davidovu pjesmu "Klinac iz Geta".

Večerašnje okupljanje proteklo je bez incidenata.

Dragičević je najavio da će u nedjelju biti održan veliki skup "Pravda za Davida" i da je za to okupljanje dobio dozvolu policije.

David Dragičević je nestao u noći 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je dva dana poslije pronalaska tijela saopštila da je riječ o nesrećnom slučaju i da ne postoje elementi krivičnog djela, ali je tužilaštvo kasnije otvorilo istragu o ubistvu mladića.

Porodica mladića tvrdi da je David Dragičević otet, mučen, udavljen i da je njegovo tijelo potom bačeno u Crkvenu.

Roditelji tvrde da je njihovog sina ubila policija, a od 26. marta svake večeri u Banjaluci održavaju se skupovi "Pravda za Davida".

Portal Analitika