Društvo

Novogodišnje paketiće dobilo 217 mališana romske populacije

Crveni krst Crne Gore je danas, u saradnji sa organizacijom ADRA Crne Gore i Italijanskim Crvenim krstom, organizovao podjelu paketića i igračaka za djecu predškolskog uzrasta i školarce RE (Romi, Egipćani) populacije, u Kampu Konik.
Novogodišnje paketiće dobilo 217 mališana romske populacije
Portal AnalitikaIzvor

Novogodišnje paketiće je dobilo ukupno 217 mališana, i to njih 68 predškolskog uzrasta i 149 školaraca koji pohađaju prva tri razreda osnovne škole. Njih je organizacija ADRA Crne Gore obradovala sa igračkama, knjigama, slatkišima, didaktičkim materijalom, zanimljivim sportskim rekvizitima itd. Italijanski Crveni krst je obezbijedio igračke, koji su donacija italijanske fabrike igračaka Panini.

U podjeli paketića je učestvovala generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak, kao i predstavnici ADRA-e i delegacije Italijanskog Crvenog krsta u Podgorici. Za mališane je organizovan prigodan program, uz Deda Mraza, a torte i osvježenje je obezbijedila firma Confindustria.

Gospođa Dubak se ovom prilikom zahvalila svima koji su dali doprinos da mališani dobiju poklone. "Drago mi je što smo, uz pomoć naših partnera, danas uspjeli da obradujemo i ovu djecu. Pokloni koje smo im uručili će doprinijeti da i ona osjete praznični duh na pravi način", naglasila je Generalna sekretarka Crvenog krsta.

Crveni krst Crne Gore će u narednim danima djecu iz kampova na Koniku obradovati sa novim poklonima, koje su obezbijedili Rotary klubovi iz Crne Gore.

Portal Analitika