Politika

Đukanović, Brajović i Gvozdenović idu na Molitveni doručak

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, kao i predsjednik i potpredsjednik Skupštine Ivan Brajović i Branimir Gvozdenović, pozvani su da prisustvuju Nacionalnom molitvenom doručku koji će biti održan 7. februara u Vašingtonu, nezvanično saznaje agencija MINA.
Đukanović, Brajović i Gvozdenović idu na Molitveni doručak
Mina/Portal AnalitikaIzvor

Pozive treba da dobije i još nekoliko ljudi iz Crne Gore, među kojima i pojedini predstavnici opozicionih partija.

Molitveni doručak, koji će se 67. put održati u Vašingtonu prvog četvrtka u februaru, predstavlja jedinstven događaj koji decenijama okuplja lidere, političare, biznismene iz čitavog svijeta, bez obzira na rasu, vjeru, nacionalnu ili političku pripadnost.

Radi se forumu koji je ustanovljen iz želje da se na trenutak zaborave političke razlike i da se u dobroj komunikaciji, bez formalnih opterećenja, lideri iz različitih oblasti političkog, društvenog i privrednog života sastanu i razmijene informacije, namjere i platforme za djelovanje.

Prvobitna ideja da se političari iz SAD, iz vlasti i opozicije, okupljeni na jednom mjestu zajedno mole za mir i uspjeh Amerike, prerasla je u organizovanje međunarodnog molitvenog doručka na koji se, pored domaćih, pozivaju i svjetski lideri i političari da zajedno pošalju poruke mira i solidarnosti u svijetu.

Shodno praksi i tradiciji koja se primjenjuje od prvog Molitvenog doručka, kopredsjedavajući su uvijek predstavnici Demokrata i Republikanaca.

Molitvenim doručkom iduće godine kopredsjedavaće Kris Kuns iz reda Demokrata (senator iz Delavera), i Džejms Lankford, republikanski senator iz Oklahome.

Glavni dio programa predstavlja Molitveni doručak kojem prisustvuju sve zvanice. Doručak ima dva specijalna govornika predsjednika SAD (2019. godine će treći put to biti Donald Tramp) i jednog specijalnog gosta čiji identitet se ne otkriva prije početka događaja.

Drugi dio programa rezervisan je za bilateralne sastanke učesnika sa kongresmenima, senatorima, privrednicima i drugim značajnim zvaničnicima iz SAD.

Uključena je i organizacija regionalnih skupova, kao i druge slične aktivnosti koje su planirane u skladu sa potrebama učesnika.

Portal Analitika