Region

Tim advokata posjetiće uhapšene Srbe u Prištini

Četvorica Srba, koje su jutros pripadnici Rosu uhapsili u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, nalaze se u pritvornom centru u Prištini.
Foto: Screenshot/Youtube/Kosovapress
Foto: Screenshot/Youtube/Kosovapress
Portal AnalitikaIzvor

To je potvrdio za Tanjug potpredsjednik Srpske liste Igor Simić i naveo da će tim advokata u narednih nekoliko sati posjetiti uhapšene Srbe.

"Na inicijativu predsjednika Srpske liste Gorana Rakića obezbijeđen je tim advokata koji će posjetiti naše sugrađane u Prištini", rekao je Simić.

On je dodao da je, prema nezvaničnim informacijama, teške tjelesne povrede prilikom hapšenja zadobio Aleksandr Saša Ćurić.

"Očekujemo da se što prije obavi ljekarski pregled uhapšenih, a advokati će zahtijevati da ih posjeti tiim sastavljen od srpskih ljekara", naveo je Simić.

On je ponovio zahtjev da se četvorica uhapšenih Srba što prije puste iz pritvora i najavio da će krizni štab sastavljen od predstavnika četiri opštine na sjeveru KiM ponovo zasjedati večeras u 20 sati, kako bi analizirali situaciju i preduzeli dalje korake.

Četvorica Srba nalaze se u pritvornom centru u Prištini. Tužilaštvo će tražiti pritvor do 30 dana za trojicu uhapšenih, kaže kosovski tužilac Šalja Hodža.

Hapšenje nema nikakve veze sa etničkom ili vjerskom pripadnošću, navodi kosovski ministar policije.

Četvorici uhapšenih Srba, od kojih su dvojica pripadnici KPS-a, određen je pritvor od 48 sati, objavila je kosovska policija.

U akciji su zaplijenjena četiri "kalašnjikova", ručne granate, dron i narkotici, saopštila kosovska policija.

Portal Analitika