Literatura

Uspješan nastup Nove knjige na Interliberu

Izdavačko preduzeće Nova knjiga i ove godine u okviru Međunarodnog sajma knjiga u Zagrebu - Interliber, koji je održan od 13. do 18. novembra, je predstavila produkciju crnogorskih izdavača, u okviru projekta koji je na redovnom konkursu podržalo Ministarstvo kulture Crne Gore.
Uspješan nastup Nove knjige na Interliberu
Portal AnalitikaIzvor

Ovogodišnji nastup na Međunarodnom sajmu knjiga u Zagrebu - Interliber bila je još jedna prilika da crnogorsko izdavaštvo u svojoj sveukupnoj različitosti i razuđenosti produkcije zaokupi pažnju stranih pisaca i izdavača, s obzirom na činjenicu da je Interliber istinski internacionalni sajam knjiga. Posebnu pažnju na ovom sajmu su svakako privukli novi romani crnogorskih autora.

”Prisustvo Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja na Sajmu knjiga u Zagrebu je isto tako veoma zapaženo, i interesovanje hrvatskih izdavača za učešće na Sajmu čiji suorganizator je Nova knjiga je odista veliko. Neki od hrvatskih izdavača su već zakupili štandove na našem sajmu", saopšteno je Portalu Analitika iz Nove knjige.

Dogovoreno je da se, uz podršku Ministarstva kulture Hrvatske,neki najvažniji savremeni hrvatski pisci predstave na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja koji će se kako i svake godine održati u maju 2019 godine.

Prisustvo crnogorskih izdavača, kao i nastup Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja na Međunarodnom sajmu knjiga u Zagrebu - Interliber predstavlja nastavak dugogodišnje saradnje.

"Ovim se nastavlja naša proklamovana misija uspostavljanja veza između kultura, saradnja sa renomiranim sjvetskim izdavačima i sajmovima, predstavljanje crnogorske književne i izdavačke kulture u svijetu”, rekla je Ivana Ivanović, komesar crnogorskog štanda na Interliberu.

 

Portal Analitika