Društvo

SPUCG organizuje 75. zasijedanje Supštine Evropske studentske unije

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore (SPUCG) dobio je priliku da, nakon samo dvije godine članstva,  organizuje 75. zasijedanje Skupštine Evropske studentske unije (ESU) i dvodnevni seminar pod nazivom „Suočavanje sa izazovima u visokom obrazovanju“.
SPUCG organizuje 75. zasijedanje Supštine Evropske studentske unije
Portal AnalitikaIzvor

Seminar će se održati u periodu od 25. novembra do 01. decembra 2018. godine u hotelu „Palas“ u Petrovcu. 
''Ovaj događaj predstavlja najveći studentski događaj u Evropi, koji za cilj ima unaprijeđenje zaštite i skretanje pažnje na afirmaciju studentskih prava, a koji će  našoj zemlji okupitipreko 120 predstavnika nacionalnih studentskih unija iz 39 država Evrope. Tokom dvodnevnog seminara, zajedno sa predstavnicima crnogorskih visokoobrazovnih institucija i nadležnih državnih organa, studenti će razgovarati o izazovima sa kojima se evropska zajednica suočava u oblasti visokog obrazovanja'', saopštili su iz SPUCG-a. 

Kako dodaju, kako bi se kvalitetno pripremili za seminar i definisali pozitivne i negativne aspekte crnogorskog visokoobrazovnog sistema, SPUCG je protekle nedjelje organizovao dvije panel diskusije, tokom kojih su studenti i predstavnici relevantnih institucija (Ministarstva sporta, Ministarstva prosvjete, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Univerziteta Crne Gore, kompanije HR Partners) diskutovali o uticaju digitalizacije i novih tehnologija na tržište rada i studiranja, te o inkluziji mladih Crne Gore u savremene demokratske procese.

Svečano otvaranje održaće se 27. novembra 2018. u 17h u hotelu „Palas“ u Petrovcu. Na događaju će govoriti: Duško Marković, predsjednik Vlade Crne Gore, Dragan Krapović, predsjednik Opštine Budva, Adam Gajek, predsjednik Evropske studentske unije, te Sara Arianna Serhatlić, predsjednica Organizacionog odbora. 
Najavna press konferencija održaće se u subotu, 24. novembra u prostorijama Rektorata Unvierziteta Crne Gore, sa početkom u 11h.

Portal Analitika