Društvo

U Podgorici Parada ponosa, evo koje će ulice biti zatvorene

U Podgorici će se danas  održati šesta Parada ponosa pod sloganom “Ne ljubimo lance”. Povorka ponosa počeće u 13 sati.
U Podgorici Parada ponosa, evo koje će ulice biti zatvorene
Portal AnalitikaIzvor

Centar Podgorice, kao i prethodnih godina, biće zatvoren, a za učesnike manifestacije, od 11 do 13 sati, obezbijeđena su dva ulaza – jedan kod hotela „Nikić M“ i drugi na mostu Blaža Jovanovića za one koji budu dolazili iz dijela grada Preko Morače.

“Šesti Montenegro prajd održava se uoči usvajanja Zakona o životnim zajednicama lica istog pola, te usvajanja nove petogodišnje Strategije za unapređenje kvaliteta života, te nam je podrška svih građana i građanki Crne Gore od velike važnosti. Očekujemo da zajedno pokažemo da ne ljubimo lance i da poštujemo kulturu borbe za osnovnu slobodu i osnovna ljudska prava”, kaže se u saopštenju.

Iz Organizacionog odbora Montenegro prajda su poručili da očekuju članove i članice Vlade, političkih partija iz vlasti i opozicije, civilnog sektora i sve ostale važne društvene aktere “da nam se pridruže sjutra, 17. novembra, i jasno daju do znanja da se zalažu za unaprijeđenje ljudskih prava i sloboda”.

Zbog održavanja Šeste Povorke ponosa od šest do 15 sati za saobraćaj biće zatvoreno više ulica 

“Biće zatvoren Bulevar Svetog Petra Cetinjskog – od ukrštanja sa Ulicom Marka Miljanova do Ulice Ivana Milutinovića, Bulevar Stanka Dragojevića, Ulica Slobode, Vučedolska ulica do ukrštanja sa Ulicom Slobode, Njegoševa ulica do ukrštanja sa Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i Ulica Kralja Nikole – od hotela Nikić do hotela Hillton”, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija, ukoliko to bude bilo potrebno, može u ovom periodu zatvoriti i druge ulice u centru Podgorice.

 

Portal Analitika