Crna hronika

Podgoričaninu šest godina zatvora

Apelacioni sud potvrdio je presudu kojom je Semir Omerbožović (43) iz Podgorice osuđen na šest godina zatvora jer je krajem avgusta prošle godine pretukao dvadeset godina starijeg Radomira Radusinovića i nakon toga mu oduzeo 100 eura.
Podgoričaninu šest godina zatvora
Portal AnalitikaIzvor

Prvostepenu presudu je krajem maja ove godine izrekao sudija Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović.

Prema navodima presude, Omerbožović je 24. avgusta prošle godine u Ulici Vasa Raičkovića fizički napao Radusinovića zadajući mu više udaraca u glavu i tijelo, a potom od njega ukrao 100 eura iz džepa. Radusinoviću su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede.

Vijeće sudija Apelacionog suda odbacilo je žalbe branioca osuđenog Omerbožovića, advokata Damira Lekića kao neosnovane i ocijenilo da je prvostepeni sud pažljivom analizom i ocjenom izvedenih dokaza pravilno utvrdio činjenično stanje na osnovu kojeg se zasniva osuđujuća presuda.

“Prvostepeni sud je pravilno cijenio iskaz Radusinovića, koji je do detalja opisao način na koji je napadnut i što je od njega oduzeto. To je potvrđeno i materijalnim dokazima, prevashodno medicinskom dokumentacijom”, navodi se u odluci Apelacionog suda.

Prvostepeni sud nije prihvatio odbranu Omerbožovića u kojoj je negirao izvršenje krivičnog djela na način kako je to predstavljeno u optužnici, pojašnjavajući da je ona usmjerena na izbjegavanje krivice i nema uporište u izvedenim dokazima.

Portal Analitika