Region

Rasvijetljeno ubistvo djevojke iz BiH staro 13 godina, ubica policajac

Policijski istražitelji u Bosni i Hercegovini uspjeli su nakon trinaest godina da rasvijetle ubistvo djevojke Irene Predojević iz Bosanske Dubice pri čemu se ispostavilo kako je taj zločin počinio upravo policajac u čijoj kući je u četvrtak tokom pretrage pronađen i pravi arsenal nezakonitog oružja i eksploziva.
Rasvijetljeno ubistvo djevojke iz BiH staro 13 godina, ubica policajac
Portal AnalitikaIzvor

Načelnik policije Republike Srpske Darko Ćulum potvrdio je novinarima tokom dana kako postoje dokazi da je počinilac brutalnog ubistva djevojke koja je 2005. imala 28 godina policajac koji je priveden u srijedu, a u četvrtak je predat nadležnom Tužiteljstvu.

Ćulum nije potvrdio identitet uhapšenog, no mediji su objavili kako je riječ o Goranu Jeličiću, zaposlenom u policijskoj stanici u Bosanskoj Dubici.

Irena Predojević ubijena je u noći između 6. i 7. avgusta 2005, kada se iz noćnog izlaska vraćala kući. Porodica je 7. avgusta prijavila njen nestanak a nakon 24 sata tijelo je pronašao susjed na divljoj deponiji smeća u obližnjem selu.

"Riječ je o okrutnom ubistvu", istakao je Ćulum podsjećajući kako je djevojka najprije zadavljena, a njeno tijelo ubica je potom zapalio.

Ispostavilo je kako je žrtva poznavala Jeličića. Policajac ju je kobne noći povezao svojim automobilom, a potom ubio.

Policija je u četvrtak pretražila Jeličićevu porodičnu kuću u Bosanskoj Dubici, a portparol policije Mirna Miljanović potvrdila je kako je tom prilikom u podrumu pronađena veća količina skrivene municije i eksploziva te druga vojna oprema "veće razorne moći".

"Osim prijave za krivično djelo teško ubistvo počinjeno na vrlo okrutan način protiv G. J. će biti podnesena i prijava za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija", kazala je Miljanović.

Portal Analitika