Moda

Najljepše kreacije sa kraljevskog vjenčanja

Princeza Judžin, sestra Harija i Vilijama, udala se za Džeka Bruksbenka u kapeli Sent Džordž u dvorcu Vindzor. Time smo danas svedočili još jednom bajkovitom kraljevskom vjenčanju, predivnoj vjenčanici dostojnoj princeze i okupljanju visokog društva Velike Britanije
Najljepše kreacije sa kraljevskog vjenčanja
Stil.rsIzvor

Princeza je za svoj najvažniji dan u životu odabrala vjenčanicu s potpisom dizajnera Pitera Pilota, a svoj smaragdni nakit kombinovala je sa Grivil Emerald Kokošnik tijarom koju joj je pozajmila baka, kraljica Elizabeta. 

Princeza nije nosila veo, a iza ove (za kraljevsku porodicu) moderne odluke stoji divan razlog - princeza je dizajnom vjenčanice htjela da otkrije gornji dio leđa i veliki ožiljak od operacije skolioze koju je doživjela kad joj je bilo 12 godina.

Osim princeze Judžin, svojim izborom odjeće za kraljevsko vjenčanje oduševila su nas još neka poznata lica, a najbolje predstavljamo u nastavku:

Kara Delavinj (26)

kara-delavinj

Klasična Kara. Uvijek drugačija, uvijek posebna. Britanska manekenka za kraljevsko vjenčanje odabrala je Emporio Armani odijelo, vrtoglavo visoke salonke i šešir s potpisom Šanela. Svom izgledu je dodala i kravatu, ali se na vjenčanju ipak nije pojavila u pratnji djevojke Ešli Benson.

Demi Mur (55)

demi-mur

Američka glumica Demi Mur, pojavila se u Viktorija Bekam haljini koju je vješto iskombinovala s cipelama i torbicom istog tona. Ova klasična i ženstvena kombinacija na Demi izgleda kao salivena.

Ema Luis Konoli (26)

ema-luis-konoli

Škotska manekenka bliska je prijateljica princeze Judžin, a svojom pojavom je momentalno oduševila modne kritičare. U haljini dizajnerke Alesandre Rič, Ema je blistala u crvenom od-glave-do-pete, a odabrala je i prilično hrabre polu-otvorene cipele od providnog vinila.

Kejt Midlton (36)

kejt-midlton

Kejt voli boje pa je tako i za vjenčanje odabrala jarko ružičastu haljinu svog omiljenog dizajnera Aleksandra Mekvina. Vječno nasmijana Kejt  na vjenčanje je stigla u pratnji princa Vilijama, a dvoje njihove djece, princ Džordž i princeza Šarlot, se bili su maleni djever i djeveruša!

Liv Tajler (41)

liv-tajler

Američka glumica i model, oduševila je klasičnom kombinacijom midi suknje i blejzera i klasičnih crnih plišanih salonki. Liv je odabrala šešir sa malim velom koji elegantno pada preko očiju, a na vjenčanju se pojavila u pratnji partnera Dejva Gardnera.

Megan Markl (37)

megan-markl

Megan je za ovo kraljevsko vjenčanje odabrala tamno plavu kombinaciju s potpisom Živanšija. Preko haljine je nosila odgovarajući kaput i šešir i svoje omiljene Manolo Blanik klasične salonke. Megan rijetko eksperimentiše s bojama pa se nekako i očekivala jednu klasična tamna kombinacija od nje i za ovu priliku...

Naomi Kembel (48)

naomi-kembel

Kraljica. Legenda. Crna pantera, Naomi Kembel u svemu što obuče izgleda moćno i senzacionalno. Ništa drugačiji utisak nije ostavila ni na današnjem kraljevskom vjenčanju gdje se pojavila u crnoj kombinaciji: Ralf i Ruso midi haljini, kožnim rukavicama, crnim Džimi Ču salonkama i fantastičnom šeširu!

Pipa Midlton (35)

pipa-midlton

Starija sestra vojvotkinje Kejt, iako treba da se porodi svakog dana, nije propustila ovo kraljevsko vjenčanje. Predivna trudnica odabrala je smaragdno zelenu midi haljinu u kojoj nam izgleda savršeno! I Pipa je nosila šešir u istoj boji haljine i bez obzira na trudnički stomak se popela na visoke potpetice.

Popi Delavinj (32)

popi-delavinj

Predivna Popi oduševila je u Oskar de la Renta pastelno plavoj haljini i vrtoglavo visokim Kristijan Lubotan štiklama. Popi je za ceremoniju obukla i dugi kaput u odgovarajućoj nijansi i fantastičan šešir sa perjem. Na vjenčanju se pojavila u pratnji oca Čarlsa Delavinja.

Ajda Fild (39)

ajda-fild

Supruga Robija Vilijamsa odabrala je boju slonovače, inače netipičnu za vjenčanja. Ovu kreaciju potpisuje Armani, a kako ne bi bila skroz u ovoj boji Aja je odabrala salonke i torbicu u metalik nijansi. Robi i Ajda su došli u društvu glumičine majke, a njihova ćerka Teodora je bila djeveruša zajedno sa princezom Šarlot.

Portal Analitika