Društvo

Sestre i tehničari će pratiti pacijente do ambulanti

Medicinske sestre i zdravstveni tehničari u Poliklinici Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) do ambulanti će pratiti i sprovoditi teško pokretne, nepokretne i sve pacijente kojima je potrebna dodatna pomoć, što predstavlja novu uslugu u tom odjeljenju.
Foto: PR Centar
Foto: PR Centar
PR CentarIzvor

Glavna sestra KCCG, Dragica Dobrović, u izjavi za PR Centar, kazala je da je, shodno potrebama pacijenata, menadžment KCCG odlučio da unaprijedi kvalitet rada u odjeljenju Poliklinike i da je pacijentima dostupna nova usluga.

Dobrović je pojasnila da je dosadašnja praksa u Polikinici bila da medicinske sestre i zdravstveni tehničari na Informacionom pultu pružaju osnovne informacije i smjernice pacijentima.

“A sada, medicinske sestre i zdravstveni tehničari prate, pomažu i sprovode teško pokretne i nepokretne pacijente, kao i sve one kojima je potrebna dodatna pomoć do ambulanti, zajedno sa članovima porodica, kako bi im se omogućilo da na brži i jednostavniji način dobiju zdravstvenu uslugu“, objasnila je Dobrović.

2109poliklinikakccg1

Time se, kako je dodala, želi unaprijediti kvalitet rada i podići povjerenje građana u KCCG.

„Želimo da pokažemo da nam je briga za njihovo zdravlje uvijek na prvom mjestu, jer mi smo tu zbog pacijenata“, poručila je Dobrović.

Medicinska sestra na Poliklinici KCCG, Sunčica Sinanović, kazala je da su povratne reakcije na novu uslugu u Poliklinici, veoma dobre.

2109poliklinikakccg2

“Naši pacijenti, kao i njihova rodbina, prijatno su iznenađeni uvedenim novinama i time da medicinske sestre i zdravstveni tehničari mogu da isprate teško pokretne i nepokretne pacijente od neke ambulante ili odjeljenja u KCCG, jer je dosta teško snaći se starijim ljudima“, kazala je Sinanović.

Ona je pozvala sve građane da koriste novi servis KCCG i da se, ukoliko im je potrebno, obrate kolegama na Informacionom pultu i zatraže pomoć, a „oni će ih ispoštovati i ispratiti“.

Portal Analitika