Region

Da li rijaliti utiču na mentalno stanje nacije?

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i vlasnik i generalni direktor Pink medija grupe Željko Mitrović nastavili su danas polemiku o uticaju rijaliti programa na medijsku scenu Srbije, nakon koje je ministar najavio da više u toj raspravi neće učestvovati. 

Da li rijaliti utiču na mentalno stanje nacije?
Portal AnalitikaIzvor

Mitrović je, u saopšenju objavljenom na sajtu Televizije Pink (www.pink.rs) naveo da mu nikada nije bilo jasno zbog čega pojedini ministri "preziru i nipodaštavaju sopstveni narod". 

"Kaže ministar kulture Vukosavljević da nije rekao da je ovo narod ludaka, ali kaže da je rekao 'ne treba narod da gleda rijaliti jer to nije narod ludaka'. I sad eto potpune konfuzije. Velika većina naroda riješila je da gleda rijaliti i sad ja moram da pitam ministra, kako se po vama zove narod koji vam ništa nije skrivio, ali jednostavno voli da gleda tu vrstu programa", upitao je Mitrović.

Mitrović je Vukosavljevića optužio da je "dobio izliv opere u mozak", ali da to ne znači da može da bilo koga fascinira "elitističko-hermetizovanom politikom".

"Ako treba nekoga da vrijedjate, vrijedjajte mene, ja uživam kad me napadaju neznalice i moćnici, a i da budem iskren rado bi se sa vama takmičio u poznavanju recimo muzičke ili filmske umjetnosti", naveo je Mitrović.

rijaliti

Vukosavljević je rekao da su prestali da postoje svi razumni razlozi za nastavak "iznudjene polemike sa pustoglavim" Mitrovićem.

"Preduslov za bilo kakvu civilizovanu debatu je uzdržavanje od laži i kleveta, a budući da je to u njegovom posljednjem obraćanju izostalo, ne preostaje ništa drugo nego da na ovu prepisku stavim tačku", naveo je Vukosavljević.

On je, takodje, optužio vlasnika Pinka da putem svoje "medijske mašinerije vrijedja sve one sa kojima se ne slaže".

"Ono u šta zaista vjerujem jeste da vlasnik medijske imperije treba skrupulozno da koristi alate kojima raspolaže i da u javnom prostoru, kada procijeni da je potrebno, debatuje i oštro i jetko ako treba, ali da ne prelazi osjetljivu granicu ličnog vrijedjanja i klevetanja. Nažalost, zbog funkcije koju obavljam, dužan sam da štitim dobro kućno vaspitanje i moralnu uzoritost ubjedljive većine gradjana ove zemlje, pa ne smijem i ne želim da mu odgovorim na jedini način koji Mitrović može da razumije. Zadržaću pravo da to učinim u nekim drugim, budućim okolnostima", dodao je ministar.

Polemika Mitrovića i Vukosavljevića počela je kada se ministar založio za restriktivnije uslove za emitovanje rijaliti programa i kada je ocijenio da oni negativno utiču na mentalno stanje nacije zbog sadržaja koje promovišu.   

 

Portal Analitika