Društvo

Raspisali tender za kolektor, slijedi gradnja trećeg bulevara

Međunarodni tender za uzvođača radova za izgradnju kolektora za četiri ulcinjska naselja Donja Bratica, Bijela gora, Totoši i Kodre otvoren je do 25. oktobra - kazao je za Pobjedu predsjednik te opštine Ljoro Nrekić.
Raspisali tender za kolektor, slijedi gradnja trećeg bulevara
PobjedaIzvor

On je dodao da se na taj projekat čija je vrijednost 5.000.000 eura dugo čekalo, te da će riješiti brojne probleme u opštini, naročito ekološke. Sredstva su obezbijeđena iz Evropske investicione banke (EIB).

- Ovo je izuzetno značajan projekat kojim ćemo poboljšati kanalizacioni sistem i sistem za atmosferske vode. Osim toga, njime ćemo za 70 odsto poboljšati stanje na Port Mileni koja predstavlja ekološku bombu – istakao je Nrekić.

porto-milena-ulcinj

Prvi čovjek Ulcinja je rekao da će uz gradnju kolektora raditi i na saobraćajnoj infrastrukturi u tom području, te će poslije toga, kako kaže, moći spremno da dočekaju strane investitore.

Prema njegovim riječima, planiraju realizaciju još jednog projekta za opštinu. - Nedavno smo se sastali sa čelnicima Evropske investicione banke koji su otvorili mogućnost da podrže još neke značajne projekte za našu opštinu. Prioritet je da Ulicu Majke Tereze pretvorimo u bulevar. Time ćemo dobiti tri vezana bulevara, Đerđ Kastrioti Skenderbeg sa jedne, i Teuta sa druge strane – najavio je Nrekić.

On je naglasio da je realizacija tog projekta od velikog značaja za Ulcinj kao turističku destinaciju, jer će na taj način riješili problem „uskog grla“ između Velike plaže i gradskog dijela opštine. - Projektna dokumentacija je urađena, potrebno je još da se, po novom zakonu, uradi revizija.

Vrijednost investicije je oko 4.500.000 eura. Vlada je opredijelila 1.000.000 eura, ostatak bismo obezbijedili od EIB-a, a i opština bi učestvovala u finansiranju – precizirao je Nrekić.

Portal Analitika