Politika

Danilović nije više na čelu Ujedinjene Crne Gore

Do izborne skupštine Ujedinjene Crne Gore tom partijom upravljaće doc.dr Goran Radonjić, dr Vladimir Dobričanin i dr Nikola Raosavljević.
Danilović nije više na čelu Ujedinjene Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno Danu, predsjedništvo stranke juče je jednoglasno donijelo tu odluku. Sjednici je prisustvovao i bivši predsjednik stranke Goran Danilović, koji je 28.maja podnio ostavku na tu funkciju zbog poraza opozicije na lokatnim izborima u Crnoj Gori.

Sastavni dio odluke je i predlog da se prije održavanja skupštine stranke odrede povjerenici i privremeni odbori u opštinama gdje UCG još nije formalizovala svoju stranačku infrastrukturu. Upravljački tim će predloge i aktivnosti do održavanja izborne skupštine redovno legitimisati kroz adekvatne odluke predsjedništva i glavnog odbora. Predsjedništvo će na narednoj sjednici GO UCG predočiti izvještaj o međunarodnoj aktivnosti Ujedinjene Crne Gore tokom minula dva mjeseca, uključujući i redovne regionalne inicijative i susrete stranačkih funkcionera sa predstavnicima srodnih političkih partija i predstavnicima država saopšteno je nakon sjednice, na kojoj su razmatrana i aktuelna politička pitanja i usvojen plan aktivnosti do kraja 2018. godine.

Kada je krajem maja podnio ostavku, Danilović je na konferenciji za novinare saopštio da je riječ o potezu koji je moralna stvar i dug prema ljudima koji su vjerovali Ujedinjenoj Crnoj Gori.

Portal Analitika