Moda

Tufegdžić: Inspirišu me bajke i žene sa stavom

“Želim da se mlada osjeća kao Pepeljuga ili Uspavana Ljepotica. Haljine su elegantne, sofisticirane i kako mi je neko skoro rekao tako kraljevske. Inspiracija je žena, dama koja vodi računa kako će izgledati ne samo u očima svog izbranika već i u očima svoje buduće svekrve”, govori za Portal Analitika Nikšićanka, Bojana Tufegdžić koja dizajnira vjenčanice.
Tufegdžić: Inspirišu me bajke i žene sa stavom
I.D.
I.D.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Bojana Tufegdžić već tri godine živi i radi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Radeći tamo u jednoj od najvećih svjetskih avio kompanija, ona obilazi najljepše destinacije svijeta. Od nedavno, Tufegdžić je počela i da dizajnira vjenčanice, jer kako kaže za naš portal, želi da ostvari sve svoje snove. https://portalanalitika.me/clanak/287990/vidjela-sam-predjele-o-kojima-sam-mastala-kao-mala

Boraveći u Dubaiju, imala je, kaže prilike da upozna poznate kreatore i dizajnere. Jednom se, u razgovoru sa dizajnerom Walidom Atallihom prisjetila i svog djetinjstva u kome joj je jedna od omiljenih zanimacija bila crtanje kombinacija i krojenje odjeće za lutke.

“Iskrena da budem, kada sam jednom prilikom pogledala nacrte za haljinu koju je jedan od dizajnera radio, shvatila sam da moji crteži nisu smiješni nego da su i više ličili na haljinu nego njegovi. Odlučila sam da im pokažem svoje nacrte a onda je krenula priča i sa krojačima i tako je sve počelo”, objašnjava Tufegdžić za Portal Analitika.

0acd7354-44a5-4914-b68f-05d6d15c0004

Ona je tada našla par djevojaka koje su zainteresovane za dodatni posao vikendom a imaju dosta iskustva i tako je sve počelo. Materijale kupuje i bira svuda po svijetu, tako da tu ima svega, od tila do sifona i brokata, a često se dešava da se toliko zaljubi u neki materijal da tek nakon kupovine razmišlja sta će sa njim.

“Čitav postupak nastajanja vjenčanice je krajnje kreativan jer nikad ne znam kakav ću materijal naći , jer sama kupujem materijale po cijelom svijetu, takođe, kakve perlice i da li je to sto sam zamislila uopšte nosivo. Kada se sve kockice poklope nastaje nesto mnogo drugačije od početne ideje, ali svakako jedinstveno i romantično”, govori ona.

Inspiraciju nalazi svuda oko nas, u različitim situacijama, na drugačijim mjestima, ali najviše u ženama.

“Mene inspirišu bajke. Želim da se mlada osjeća kao Pepeljuga ili Uspavana Ljepotica. Haljine su elegantne, sofisticirane i kako mi je neko skoro rekao tako kraljevske. Inspiracija je žena, dama koja vodi računa kako će izgledati ne samo u očima svog izbranika već i u očima svoje buduće svekrve. Da pojasnim- želim da se mlada u mojoj haljini osjeća kao krhka kraljica koja odiše šarmom i energijom a u isto vrijeme ima jak stav”, objašnjava Nikšićanka.

bcec3193-2541-472d-901a-afc2c198f17c

Najveća podrška joj je porodica, bez koje ističe da ništa od ovoga ne bi bilo moguće.

“Ovo je počelo kao hobi i mislila sam da mi neće oduzimati previše vremena ipak sad zahtjeva dosta truda i pomoć porodice. Da mi roditelji nisu pomagali od najsitnijih detalja do uredjenja ambijenta i da moje sestre nisu bile tu da probaju, komentarišu i pomažu, ništa od ovoga ne bi bilo moguće”, govori.

U ateljeu, koji se nalazi u Nikšiću, ima vjenčanica za prodaju i izdavanje, a cijene variraju od količine uloženog materijala.

“Mogu se naći po cijeni od 400 eura za izdavanje, a što se tiče prodaje, za cijene se možete informisati u našem ateljeu u Nikšiću. Moram da istaknem da je za probe neophodno zakazivanje. U planu je i kreiranje svečanih haljina, ali ne u skorijoj budućnosti, jer prvo moramo da pokrenemo brend i završimo sve procese i registraciju”, ističe ona.

Haljine se mogu vidjeti na instagram ili fejsbuk profilu MissBOhana, a uskoro se pokreće i sajt.

Portal Analitika