Društvo

I drugi AVPD tim VCG uspješno okončao učešće u operaciji

Devetočlani Autonomni tim za zaštitu brodova (AVPD tim) Vojske Crne Gore okončao je svoj četvoromjesečni mandat u operaciji Evropske unije NAVFOR ATALANTA, u pomorskom području Roga Afrike. 
I drugi AVPD tim VCG uspješno okončao učešće u operaciji
Portal AnalitikaIzvor

Načelnik Generalštba VCG, brigadni general Dragutin Dakić, čestitao je pripadnicima tima na uspješno ispunjenom zadatku zaštite brodova koji prenose hranu i ostalu pomoć narodu Somalije pod okriljem Svjetskog programa hrane (WFP) Ujedinjenih nacija. 

On je istakao da je riječ o izuzetno humanoj operaciji koja se izvodi pod patronatom Evropske unije.

avpd2

''Vi ste, štiteći brodove u okviru Svjetskog programa hrane Ujedinjenih nacija, štitili narod Somalije, ali i interese Crne Gore i svih onih koji žele mir i prosperitet. Štitili ste slobodu i vrijednosti koje su štitili i vaši preci,“ kazao je general Dakić. 

avpd3

Komandir AVPD tima, kapetan korvete Blažo Gašić, je istakao da su pripadnici tima, u potpunosti ispunili zadatak koji im je postavljen prije četiri mjeseca. On se zahvalio na povjerenju koje im je dato iz Ministarstva i Vojske Crne Gore. 

avpd4

Vojska Crne Gore je proširila učešće u oparaciji ATALANTA u aprilu prošle godine, slanjem Samostalnih timova za zaštitu brodova. Svoj mandat upravo je okončao drugi tim po redu. 

Portal Analitika