Politika

Mandić: Osuđujem brutalne akcije albanskih ekstremista, slično se desilo u Ulcinju

„Najsnažnije osuđujem današnje brutalne akcije albanskih ekstremista i bivših pripadnika terorističke OVK u južnoj srpskoj pokrajini, i nasilno sprečavanje da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dođe do pojedinih područja u kojima živi srpski narod. Ovo što se danas desilo na Kosovu i Metohiji pokazuje da pojedini u regionu ne prestaju da se oslanjaju na silu,  kako bi ostvarili svoje interese, i da u tim aktivnostima očigledno imaju podršku i NATO saveza. Bili smo svjedoci da je divljanje albanskih ekstremista naišlo na razumijevanje i od strane pripadnika KFOR-a, a podsjećamo da su to baš one snage gdje je Vlada Crne Gore nedavno uputila i pripadnike Vojske“, saopštio je predsjednik Nove Srpske Demokratije i član predsjedništva DF-a, Andrija Mandić.
Mandić: Osuđujem brutalne akcije albanskih ekstremista, slično se  desilo u Ulcinju
Portal AnalitikaIzvor

„I upravo ove blokade puteva, i barikade koje smo vidjeli na putu za selo Banje, istovjetne su  sa onim što se nedavno desilo u Crnoj Gori, kada su albanski ekstremisti, u mjestu Svač kod Ulcinja, napali mitropolita Amfilohija, sveštenstvo SPC i vjerni narod, i pokušali da spriječe održavanje liturgije. To je isti potpis, ista ideologija mržnje i odbrane ,,teritorija''  takozvane Velike Albanije, u čijem sastavu se, po mapama ekstremista, pored južne srpske pokrajine Kosova i Metohije, nalaze i djelovi Crne Gore, zapadne Makedonije i Zapadne Grčke“, saopštio je Mandić.

On je naglasio da je ova akcija na Kosovu i Metohiji uslijedila u danu kada je „Aleksandar Vučić poslao jasnu poruku da Srbija nikada neće priznati Kosovo kao nezavisnu državu, da se Srbija neće odreći svoje teritorije, i da će Srbija i sav srpski narod biti uvijek uz svoj narod na Kosovu i Metohiji“

„Srpski narod iz Crne Gore svim svojim bićem podržava svoje sunarodnike na KiM i iskazuje potpunu ljudsku i nacionalnu solidarnost sa onima koji su ugroženi od ekstremista i nosilaca velikoalbanskog projekta“, zaključuje Mandić u saopštenju.

Portal Analitika