Društvo

U utorak novi protest majki

Novi protest bivših korisnica naknada za majke sa troje i vise djece biće održan u utorak ispred Skupštine Crne Gore.
U utorak novi protest majki
Portal AnalitikaIzvor

One su danas na konferenciji za novinare pozvale sve građane da im se prodruže i ujedno suprotstave najnovijim rješenjima predloženog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. 

Korisnice su poručile da ih vlast 18 mjeseci maltretira, primoravajući ih da se za svoja prava bore na ulicama i da je, kako su kazale, jasno da naknade za majke nijesu mogle biti udar na finansije Crne Gore, u momentu kada se država samo za prošlu godinu zadužuje više od 400 miliona EUR. 

One su kazale da se, prema odredbama novog zakona o PIO, neće moći u penziju ni sa 70 i kusur godina i da građani Vladi treba da poruče da tako više ne može.

Predstavnica bivših korisnica Željka Savković kazala je da ako taj zakon bude usvojen to znači da će majke do 2022. neće imati pravo ni na penziju i da je pitanje kada će biti penzionisane. 

"Poseban osvrt na sve radnike u Crnoj Gori da se debelo zapitaju da li da dozvole da zakon i nacrt o kome se raspravlja bude usvojen, jer će svi doživjeti duboku starost kada odu u penzije. Šta ce biti sa našom omladinom, zašto da upisuju skole", kazala je Savković.

Portal Analitika