Turizam

Klica: Nacionalne parkove posjetilo 330.000 turista

Nacionalne parkove od početka godine  posjetilo je oko 330.000 turista, što znači da ćemo do kraja sezone sigurno premašiti broj od preko 400 hijada, a to je 30 odsto više nego sto je bilo u prošloj godini, izjavio je direktor JPNPCG Elvir Klica.
Klica:  Nacionalne parkove posjetilo 330.000 turista
Info Biro MontenegroIzvor

 „Mi u Nacionalnim parkovima smo veoma zadovoljni proteklom turističkom sezonom. Proteklom kazem jer smo već sad dostigli taj broj posjetilaca u odnosu na prošlu godinu“, rekao je on za Info biro.

On nije mogao dasaopšti tačan broj stranih turista navodeći da je parametar koji koriste ustvari broj prodatih ulaznica. 

„Necemo stati na ovome kada je tržište i kada su ponude parkova u pitanju. Mi imamo nove aplikacije i novi sajt. Lansiranjem te aplikacije pokrićemo sigurno područje cijelog svijeta“, rekao je on. 

 Kako je dodao, aplikacija je koncipirana na način što daje sve informacije o našim parkovima, o svakom lokalitetu unutar parka. Biće obilježene sve biciklisticke i pješačke staze, kako bi posjetioci imati jednu potpunu informaciju.

Dodao je i da rade na kreiranju novih proizvoda u parkovima.

 „Osim unapredjenja infrastrukture, tu su i dva nova, prelijepa restorana, koja su počela sa radom u ovoj sezoni. Restorani se nalaze u Biogradskoj gori i na Crnom jezeru“, rekao je on.

 

 

Portal Analitika