Društvo

Radovi u crkvi Svetog Jovana izvode se bez dozvole

Skupštini Opštini Ulcinj juče su dostavljeni dopisi  Mjesne zajednice Vladimir i Radne jedinice Muzeji Centra za kulturu  Ulcinj u kojom se navode da su tokom prethodnih dana u unutar crkve Sv. Jovana na lokalitetu Šas obavljaju radovi bez dozvole.
Radovi u crkvi Svetog Jovana izvode se bez dozvole
Portal AnalitikaIzvor

“Postupajući po tim zahtjevima, Komunalna policija je izašla na lice mjesta i preduzela sve zakonske mjere u vezi neautorizovanih radova unutar jednobrodne crkve Sv. Jovana u lokalitetu Šas”, saopšteno je iz Opštine Ulcinj.

Od 2015. godine u toj crkvi odvijaju se istraživački i konzervatorski  radovi kojim rukovodi Narodni muzej Crne Gore-Arheološki muzej, koji se  Opštini više puta obratio za izdavanje potrebnih saglasnosti i odobrenja za radove u tom kulturnom dobru koji je u vlasništvu  Opštine Ulcinj.

“Ovom prilikom, obavještavamo javnost da Skupština Opštine Ulcinj i  njeni organi, u smislu čl. 36. Statuta Opštine Ulcinj, sem nadležnim  organima i institucijama Crne Gore, nijesu dali saglasnost za bilo kakve  aktivnosti navedene u predmetnim dopisima Mjesne zajednice Vladimir i RJ  Centra za kulturu”, ističu iz Opštine Ulcinj.

Pozvali su sve nadležne organe da preduzmu  zakonom predviđene mjere u zaštiti imovine i očuvanja javnog reda i mira.

“Takođe, pozivamo sve građane na očuvanje građanskog sklada, tolerancije i  suživota u našoj opštini”, zaključuju u ulcinjskoj opštini.

Portal Analitika