Preduzetništvo

Ministarstvo ekonomije objavilo javni poziv za mentoring usluge

Ministarstvo ekonomije objavilo je javni poziv za pružanje standardizovane usluge mentoringa za mikro, mala, srednja preduzeća i preduzetnike koji će biti otvoren do 4. avgusta 2018. do 14 časova.
Ministarstvo ekonomije objavilo javni poziv za mentoring usluge
S.G.
S.G.Autor
Izvor

Proces mentoringa se odvija po uspostavljenoj mentoring šemi, razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA), a usluga mentoringa je besplatna za 30 odabranih korisnika sa teritorije opština: Podgorica, Cetinje, Bar, Danilovgrad, Nikšić, Mojkovac, Bijelo Polje, Pljevlja, Berane, Rožaje, Kotor i Tivat.

 

U protekle tri godine je kroz program Mentoringa obučen ukupno 21 mentor,  koji su pružili usluge mentoringa za ukupno 45 preduzeća, dok je obuka za još sedam mentora u toku.

 

Usluga koju sprovodi Ministarstvo ekonomije, u saradnji sa biznis centrima/jedinicama lokalne samouprave, ima za cilj pružanje nefinansijske podrške u cilju nesmetanog razvoja i ostvarivanju boljih poslovnih rezultata privrednih subjekata.

 

Zainteresovanim privrednicima će besplatno biti na raspolaganju stručno lice – mentor, koji će raditi direktno sa osnivačem ili odgovornim licem privrednog subjekta određeni broj sati – 25 za novoosnovana preduzeća i 50 sati za postojeća, i to u prostorijama korisnika (ne manje od 70% od ukupnog broja predviđenih sati).

 

Osnivač ili odgovorno lice privrednog subjekta i mentor zajedno proučavaju aktuelno poslovanje, analiziraju trenutnu situaciju, dijagnostifikuju razloge trenutnih problema ili smetnji za dalji razvoj, sagledavaju potencijale za rast, te na osnovu konstatovanog stanja mentor i korisnik mentoring usluge pripremaju razvojni plan.

 

Sve informacije o pravu učešća na Javnom pozivu, kao i prijavni formular, nalaze se na sajtu Ministarsva ekonomije. Prijavni formular se, takođe, može preuzeti prostorijama Ministarstva ekonomije – Direkcije za saradnju sa biznis zajednicom, kao i na web stranicama i u prostorijama biznis centara/jedinica lokalne samouprave.

 

Za dodatne informacije svi zainteresovani se mogu obratiti na mail direkcija@nasme.me ili na telefone +382 20 406-316 i +382 20 406-321.

Portal Analitika