Turizam

Evropska banka za obnovu i razvoj zainteresovana za ulaganja u privatan sektor i turizam

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sastao se danas sa potpredsjednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Alanom Piluom i njegovim saradnicima, koji su istakli da je ta institucija zainteresovana za investiranje u privatan sektor i turizam u Crnoj Gori.
Evropska banka za obnovu i razvoj zainteresovana za ulaganja u privatan sektor i turizam
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik Pilu je tokom razgovora sa ministrom Radulovićem razmatrao modele ulaganja u projekte vezane za infrastrukturu, sa akcentom na saobraćaj i upravljanje otpadom.

 

Kako je turizam jedan od ključnih privrednih grana od koje Crna Gora iz godine u godinu sve više prihuduje, predstavnici EBRD-a su pokazali posebnu zainteresovanost i za investiranje u ovu oblast.

Ministar Radulović je istakao da su kvalitet usluge i konkurentnost cijena ključne stavke u borbi za turističko tržište Mediterana.

Prema njegovim riječima, neophodno je napraviti uvezivanje poljoprivrednih proizvođača kojih je sve više u Crnoj Gori i hotelijera. Takvim biznis modelom, istakao je Radulović,  unaprijedio bi se kvalitet usluge i obezbijedio siguran otkup poljoprivrednicima, što je ukupan benefit po državu.

 

EBRD je najveći finansijski investitor u Crnoj Gori i od 1991. godine je uložila više od 530 miliona eura u oko 50 projekata. Aktuelni portfolio za našu zemlju iznosi oko 350 miliona eura.

Portal Analitika